Трьох працівників "Закарпатгазу", що ошукали ПАТ, будуть судити

За інф. прес-служба прокуратури Закарпатської області 22.01.2018 13:28 КРИМІНАЛ

Завершено розслідування та скеровано з обвинувальним актом до суду кримінальне провадження щодо привласнення, розтрати та заволодіння майном, шляхом зловживання службовим становищем, стосовно трьох учасників організованої групи з числа колишніх працівників Мукачівської філії ПАТ «Закарпатгаз».

Ми вже повідомляли, про затримання трьох працівників «Закарпатгазу», яким було оголошено про підозру у привласненні, розтраті майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене організованою групою в особливо великих розмірах та про підозру у службовому підробленні.

Слідством встановлено, що двоє з працівників Мукачівської філії «Закарпатгазу» приходили до споживачів, мешканців міста Мукачева та району, і протиправно отримували від них гроші за виготовлення технічних умов щодо встановлення додаткового газового обладнання (котлів, конвекторів, батарей та інше) та відповідних актів на запуск газу.

Після здійснення громадянами відповідної оплати зловмисники надавали підроблені документи з печатками і підписами одного з колишніх працівників товариства про успішну реєстрацію газового обладнання та виготовлення технічної документації. Таким чином, екс-працівники акціонерного товариства, зловживаючи службовим становищем, протягом січня-травня 2016 року ошукали Мукачівську філію ПАТ «Закарпатгаз» на суму понад 225 тисяч гривень.

Керівнику організованої групи судом було обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою, іншим двом учасникам – домашній арешт.

До того ж, у організатора вказаної групи, при обшуку вилучено паспорт громадянина Угорщини.

За вчинене винним загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

За інф. прес-служба прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : закарпатгаз

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат