Власника ужгородського кафе Chester Pub оштрафували за нелегальне використання музики

admin 30.08.2017 08:14 КРИМІНАЛ

Власника ужгородського кафе Chester Pub оштрафували на 32 тисячі за нелегальне використання музики


Господарський суд Закарпатської області задовольнив позов Організації колективного управління авторськими та суміжними правами (ОКУАСП) і зобов'язав власника кафе Chester Pub, що розташоване в Ужгороді, по вул. Льва Толстого, 29б., сплатити 32 тисячі гривень штрафу за незаконне використання музики.

Позов було подано на підставі проведення представником ОКУАСП контрольного прослуховування у приміщенні кафе в липні 2016 року. Зокрема було зафіксовано виконання пісень «You’re Gonna Go Far Kid» гурту Offspring та «Ghost Town» Адама Ламберта.

В ході розгляду справи судом було встановлено, що у Chester Pub музика використовувалася нелегально, тобто без дозволу правовласників та без сплати роялті. Внаслідок цього підприємець має сплатити 32 000 гривень компенсації та 2400 гривень на відшкодування судових витрат.

Позов про порушення майнових авторських прав було подано ОКУАСП, яка є організацією колективного управління, в інтересах приватного підприємства «Світова музика» - тобто компанії, що управляє правами Offspring та Адама Ламберта на території України.

За матеріалами Української ліги авторських і суміжних прав

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат