Власник ресторану, де масово потруїлися люди, готовий надати їм матеріальне відшкодування

02.09.2016 15:04 КРИМІНАЛ

У понеділок 29 серпня власник готельно-ресторанного комплексу «Прага» Юрій Бережник дав офіційну прес-конференцію, де навів свої аргументи щодо масового зараження в його ресторані сальмонельозом.


За його словами, офіційних результатів від СЕС досі немає, тож говорити про причини отруєння зарано. Він попросив вибачення за «дуже неприємний інцидент, який мав місце» «Ми хотіли зробити це ще раніше, але я весь час чекав, що будуть якісь результати офіційні, але результатів ми не маємо по сьогодні, — заявив Бережник. — У ЗМІ зараз з’являється неофіційна інформація, її коментувати я не хотів, але час іде... Тому ми вибачаємося незалежно від результатів експертизи».

Він також запевнив, що готовий говорити з потерпілими щодо матеріального відшкодування і плати за медичне обслуговування. «Мусується ситуація, що потерпілі хочуть судитися. Судів ми не боїмося, — сказав Бережник. — Натомість я пропоную людям компенсацію і готовий тим людям, які мають підтвердження з лікарні, чеки про придбання медикаментів, компенсувати витрати. Але якщо хтось хоче заробити на біді, то без судів ми обходитися не будемо».

Власник готельно-ресторанного комплексу спростував інформацію про відсутність санітарних книг у працівників кухні та сертифікатів якості на придбані продукти. «У 12 людей, яких перевіряли, 10 санкнижок були на місцях. Дві книжки були в поліклініці і їх згодом донесли. Документи про купівлю продуктів ми принесли в СЕС», — сказав він.

За його словами, не можна бути стосвідсотково впевненим у якості продуктів із ужгородських магазинів. Там не завжди можуть надати сертифікати на товар, отримати їх непросто. Зазвичай їх дають через день-два, під час вихідних узагалі не видають. Так само немає впевненості в тому, що постачальники і фірми, які продають продукцію, користуються справжніми сертифікатами. Тож часто доводиться купувати кота в мішку...

Як можливу причину отруєння Бережник назвав продукти, принесені на святкування самими клієнтами. Такими були торти, риба, ікра... Звісно, про жодні сертифікати на ці продукти не йдеться, їх ніхто не бачив. «І я не маю гарантії, що не занесли вони цю нечисть сюди. Я думаю, що варто зібрати всіх рестораторів і зробити заяву: якщо ви не хочете, щоб такі ситуації були надалі, то припиняйте поводитися у 2016 році, як поводилися у 81-му. Я думаю, що якщо ви запитаєте когось із наших колег, то в них будуть ті самі проблеми», — наголосив власник ресторану.

Тим часом за даним фактом Ужгородська прокуратура вже проводить перевірку. Відомості про подію внесено до журналу єдиного обліку правопорушень та розпочато перевірку за фактом отруєння людей, інформує прес-служба прокуратури Закарпатської області.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат