Радіоактивні годинники перевозив закарпатець в Угорщину (ФОТО)

admin 24.06.2016 11:08 КРИМІНАЛ

 

Сьогодні близько першої години ночі прикордонники Мукачівського загону у пункті пропуску «Лужанка » виявили громадянина України, який намагався перемістити до Угорщини два радіоактивні годинники.

Увагу прикордонного наряду привернув речовий мішок чоловіка, на який відбулось спрацювання спеціального радіаційного комплексу.   В результаті проведення спільного огляду було встановлено, що у вказаному речовому мішку, знаходилось два механічні годинники, 1947 року виготовлення, щодо них й відбулось спрацювання спеціального засобу. Радіаційний фон годинників перевищував допустимі норми у декілька разів.

Крім того,   в речах українця було виявлено вироби, які,   можливо,   мають історичну та культурну цінність,   а саме майже 40 наконечників для стріл, 2 перстні з металу сірого кольору та два предмети округлої форми, також з металу сірого кольору.

Щодо з’ясування   історичної та культурної цінності виявлених предметів, буде проведено експертизу. Наразі правоохоронці з’ясовують походження небезпечної знахідки.

admin


За матеріалами прес-служби Мукачівського прикордонного загону

ТЕГИ : Контрабанда

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат