Як роздерибанили 30 га землі Ужгородського району

admin 14.06.2016 11:11 КРИМІНАЛ

30 гектарів в Ужгородському районі, виділених місцевим мешканцям ще в 2002 році, Держгеокадастр тепер роздав стороннім людям, у тому числі мешканцям інших областей.

На Закарпатті черговий земельний скандал – тепер в Ужгородському районі. Головне управління Держгеокадастру в Закарпатській області дало дозвіл на виготовлення проектів землеустрою щодо відведення у власність земельних ділянок для особистого селянського господарства на 30 гектарах біля с. Велика Добронь.

– Ці землі, які знаходяться біля села, але поза межами населеного пункту, ще в 2002 році виділені під сільське господарство місцевим мешканцям – працівникам соціальної сфери (вчителям, вихователям, медикам тощо), – заявляє Геннадій Москаль. – На них видані земельні акти старого зразка, ділянки вже 14 років обробляються. Але оскільки інформація не була внесена в цифровий формат, Держгеокадастр, подумавши, що це вільні ділянки, вирішив роздерибанити їх.

І дав дозволи на виготовлення документації зовсім стороннім людям, у тому числі мешканцям Львова, Львівської та Волинської областей, які не мають до Великої Доброні жодного відношення. Інформація стала відома завдяки депутатам обласної ради із фракції «КМКС – Партії угорців України» (у Великій Доброні проживають переважно угорці). Незаконне рішення Держгеокадастру буде скасовано, однак цей кричущий факт знову підтверджує, наскільки корумпована ця земельна структура, жорстко централізована в часи Януковича, і як давно назріла необхідність повернення її в підпорядкування обласних державних адміністрацій.

admin


За матеріалами прес-служби Закарпатської ОДА

ТЕГИ : земля

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат