Чому на КПП "Вилок" прикордонники просять у "пересічників" "на кавиль"?

admin 06.06.2016 14:55 КРИМІНАЛ

Вчора мав нагоду в чергове побувати на унікальному митному пункті пропуску Вилок, що на Виноградівщині з метою "пересічки".

На вихідних, черга з автомобілістів, які бажають виїхати до Угорщини тут розпочинається з мосту через Тису. Проте, час від часу прикордонники пропускають автомобілі й поза чергою, самі вирішуючи, кого впустити а, кого ні. Робити це їм дозволяє відсутність відеоспостереження на в’їзді у пункт пропуску.
Та найбільша несподіванка тут чекає на тих, хто бажає здійснити "пересічку", на виїзді з пункту пропуску. Якщо ви проїхали, не задобривши прикордонника, який забирає ваш талончик, то він тут сам попросить "на каву". від мене особисто просили вже двічі. При чому звучить це нахабно: "Та шо і на кавиль не даш?".
У моєму випадку було трошки інакше. Дівчина прикордонник, яка несла тут службу вчора близько 16.00-16.30, побачивши, що я розвернувся за червоною лінією і повернувся в Україну, почала читати мені мораль, мовляв, чому це я не "попросив у неї дозволу" на розворот. Так тут тепер називається " на кавиль". Я відповів, що не зобов’язаний у неї нічого просити і у будь-який момент можу повернутися за власним бажанням. Потім забрав собі талончик і поїхав. За це вже при в’їзді мій багажник прискіпливо почав перевіряти її колега-митник із відділу контрабанди, хоч він добре бачив, що я не виїжджав в Угорщину, почав допитувати: "Ви не були в Угорщині?Ви звідки? Де проживаєте?(ніби має значення, де я проживаю)". Це, мабуть тут така помста за те, що не платиш... Почувши, що з Ужгорода, пішов і закрився у своїй кабінці. Але, переконаний, що такий від пір тутешнім любителям "кавиля" дають далеко не всі. Відтак виникає цілком логічне і слушне запитання: невже ці дрібні і нахабні вимагання тут відбуваються без відома начальників постів і начальника Мукачівського прикордонного загону? Чи це — добре давно спланований механізм, який приносить користь усій прикордонній і митній вертикалі?

Повідомив на своїй сторінці у Фейсбук журналіст Павло Білецький.

http://transkarpatia.net/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат