В обласному центрі відновлять роботу гауптвахти

admin 03.04.2015 10:38 КРИМІНАЛ

Військовий прокурор Західного регіону України Олег Сенюк розповів про вжиті заходи щодо запобігання і протидії злочинам у сфері проходження військової служби.


У четвер, 2 квітня 2015 року, у військовій прокуратурі Західного регіону України відбувся брифінг прокурора регіону Олега Сенюка щодо вжитих заходів із запобігання і протидії злочинам у сфері проходження військової служби.ою регіону та підпорядкованими прокуратурами гарнізонів вживаються заходи, спрямовані на забезпечення ефективного виконання покладених на органи прокуратури завдань та практичну реалізацію положень нового законодавства, – пише прес-служба військової прокуратури Західного регіону України.

Зокрема, як повідомив Олег Сенюк, засуджено до 2 років та 6 місяців позбавлення волі військовослужбовця однієї з військових частин Західного регіону солдата Т. за вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 402 КК України, тобто невиконання наказу про вибуття до місця проведення антитерористичної операції.

За самовільне залишення військової частини солдат однієї з військових частин регіону С. засуджений до тримання у дисциплінарному батальйоні на строк 6 місяців (ч. 3 ст. 407 КК України).

До 3 місяців арешту на гауптвахті засуджений солдат однієї з військових частин регіону К. за порушення статутних правил взаємовідносин між військовослужбовцями, що спричинило середньої тяжкості тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 406 КК України).

За невиконання наказу про вибуття до місця проведення антитерористичної операції засуджено до 1 року та 6 місяців службового обмеження з відрахуванням в дохід держави 10 % грошового забезпечення військовослужбовця однієї з військових частин регіону солдата А (ч. 1 ст. 402 КК України).

«Враховуючи зростання злочинності серед військовослужбовців щодо порушення законодавства про військовий обов’язок та військову службу, військовим керівництвом прийнято рішення про відновлення на території Західного регіону гауптвахт у містах Ужгород, Львів та Рівне, – каже прокурор регіону. – Раніше гауптвахти функціонували на території міст Ужгород, Львів та Хмельницький».

Військовими прокуратурами виявлялися також факти отримання неправомірної вигоди службовими особами військового командування за сприяння громадянам в ухиленні від проходження військової служби за призовом по мобілізації.

Так, у поточному році повідомлено про підозру військового комісара одного з військових комісаріатів Закарпатської області у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Вказана особа вимагала та одержала неправомірну вигоду в сумі 500 доларів США за звільнення громадянина від призову на військову службу за мобілізацією.

Також, повідомлено про підозру тимчасово виконувача обов’язків командира однієї з військових частин Закарпаття у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України. Вказаний військовик вимагав та одержав від військовослужбовця військової служби за контрактом неправомірну вигоду в сумі 5000 грн за невнесення останнього до списку осіб, які плануються для відрядження в зону проведення антитерористичної операції.

Панорама Мукачева

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат