Одній із учасниць інциденту біля магазину "Корзо" погрожували вбивством

admin 23.12.2015 10:30 КРИМІНАЛ

Прокуратура відкрила кримінальне провадження


Перший заступник Ужгородської місцевої прокуратури Іван Савко: «Прокуратурою розпочато кримінальне провадження за фактом погрози вбивством одній з учасниць інциденту біля магазину по вул. Корзо»

Як розповів перший заступник Ужгородського прокурора Іван Савко,   до правоохоронців звернулася заявниця, яка повідомила, що певні особи не дають їй можливості відчинити магазин, співвласником якого вона є, і погрожують фізичною розправою. На місце події прибули група Ужгородського відділу поліції та черговий працівник Ужгородської місцевої прокуратури.

За вказаним фактом Ужгородською місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.129 КК України - погроза вбивством, якщо були реальні підстави побоюватися здійснення цієї погрози,- карається арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до двох років. Іван Савко додав, що окрім цього, жінка повідомила, що у період з 15 на 16 серпня 2015 року відомі їй особи вирили яму у приміщенні магазину та викрали речі орендарів.



Разом з тим прокурор зауважив, що у ході перевірки встановлено, що по вищезазначеному об’єкту тривають цивільно-правові спори. Проте, згідно реєстру прав нерухомого майна ні заявниця, ні учасники ТОВ «Магазин взуття» не є власниками цього об’єкту нерухомості.

Жінка вимагала від правоохоронців втрутитися і вплинути на осіб, які не пускали іі у приміщення магазину. Але на той момент підстав для проведення огляду місця події, а саме приміщення магазину, у правоохоронців не було. Адже, відповідно до ч. 1 ст. 233 КПК України ніхто не має права проникнути до житла чи іншого володіння особи з будь-якою метою, інакше як лише за добровільною згодою особи, яка ними володіє, або на підставі ухвали слідчого судді. Згідно ч. 4 ст. 334 ЦК України права на нерухоме майно, які підлягають державній реєстрації, виникають з дня такої реєстрації відповідно до закону.

Відтак, Іван Савко наголосив, що прокуратура і надалі вживатиме усіх заходів для встановлення законності і захищатиме права громадян, але виключно у спосіб передбачений Законом.

Відділ організації прийому громадян, розгляду звернень, запитів, зв’язків з громадськістю прокуратури Закарпатської області

http://uzhgorod.in/

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат