Вибори в Ужгороді охоронятимуть понад тисячу поліцейських, СБУ, Нацгвардія та вибухотехніки

admin 14.11.2015 08:48 КРИМІНАЛ

Т.в.о. начальника Головного управління національної поліції в області Сергій Князєв повідомив, що в неділю, 15 листопада, контроль за дотриманням законності під час проведення другого туру виборів в Ужгороді буде виконано повною мірою.


Т.в.о. начальника Головного управління національної поліції в області Сергій Князєв повідомив, що в неділю, 15 листопада, контроль за дотриманням законності під час проведення другого туру виборів в Ужгороді буде виконано повною мірою.

Головний міліціонер запевнив, що лише наявність кримінальних справ за фактами підкупу виборців стала причиною того, що радник глави МВС Зорян Шкіряк включив Ужгород у перелік «гарячих точок» на виборах, але ні про які масові заворушення мова не йде.

Попри це на 17 виборчих комісій, 86 дільниць та потенційних 99078 виборців виділяється тисяча правоохоронців, які охоронятимуть порядок на дільницях.

Сергій Князєв повідомив, що крім цього 300 людей у формі патрулюватимуть на вулицях, буде задіяно 100 слідчо-оперативних груп. Ще 200 міліціонерів буде розташовано в місцях, які максимально охоплять територію для найшвидшого доїзду на виклик. Буде 25 груп швидкого реагування.

У повній готовності чергуватимуть підрозділи вибухо-технічної служби спільно зі спеціалістами ДСНС.

Начальник управління СБУ у Закарпатській області Олег Воєводін повідомив, що їх служба працюватиме в день виборів спільно з міліцією.

Створений оперативний штаб. СБУ здійснює моніторинг відкритих джерел інформації на предмет закликів для повалення влади і посягання на територіальну цілісність. Посилено контроль на кордоні, щоб унеможливити контрабанду зброї, – розповів Олег Воєводін.
Крім цього, патрулюванням вулиць займатиметься і Національна гвардія України.

http://clipnews.info

++++++++++++++++++++

13 листопада в Ужгороді відбувся брифінг, присвячений майбутнім виборам. З журналістами зустрілися очільник обласної поліції Сергій Князєв, начальник УСБУ області Олег Воєводін і в.о. голови Закарпатської облдержадміністрації Олександр Петік.


Ця зустріч відбулася з ініціативи керівника Служби безпеки області. Олег Воєводін звернувся до краян:

- Прийдіть чесно реалізувати своє виборче право. Не піддавайтесь на підкуп.
СБУ відслідковує виборчий процес, взаємодіючи в цьому з поліцією. Перевіряється вся інформація. Моніторяться засоби масової інформації та Інтернет.

На виборах діятимуть 17 територіальних виборчих комісій, 86 виборчих дільниць. Право голосувати мають понад 99 тисяч виборців.

- За правопорядком під час виборчого процесу слідкуватимуть більше тисячі правоохоронців, - розповів очільник облуправління Національної поліції полковник Сергій Князєв.

350 поліцейських чергуватимуть безпосередньо на дільницях, 300 – на вулицях, дві сотні – у складі слідчо-оперативних груп і груп швидкого реагування. Три сотні перебуватимуть у резерві. Задіяно й бійців спецпідрозділу.

Наразі в поліцію надійшло кілька повідомлень про порушення виборчого законодавства, зокрема й про підкуп виборців. Усі вони внесені в журнал єдиного обліку й ретельно перевіряються.

В.о. голови облдержадміністрації Олександр Петік висловив переконання, що другий тур виборів відбудеться, а на всі порушення виборчого законодавства буде належна реакція правоохоронних органів. І всі розпочаті кримінальні провадження дійдуть до суду. При цьому керівник краю закликав громадян повідомляти в правоохоронні органи про факти підкупу, адже цим самим крадеться вільне право громадян обирати владу.

На завершення брифінгу керівники наголосили, що влада загалом і правоохоронні органи зокрема не втручаються у виборчий процес. А полковник Князєв закликав журналістів допомагати правоохоронцям виявляти можливі порушення виборчого законодавства.

http://www.mvs.gov.ua

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат