Через Закарпаття до Італії провозили декоративні колони з цигарками (ФОТО)

admin 05.11.2015 11:12 КРИМІНАЛ

 

Вчора, 4 листопада, близько 20:00, в зону митного контролю на митного посту «Тиса» Закарпатської митниці ДФС заїхав легковий автомобіль марки «MERCEDES-BENZ» моделі «316 CDI» з українською реєстрацією та українцем за кермом. Наш співвітчизник прямував Італію.

Для проходження митного контролю громадянин обрав «зелений коридор», що мало означати: переміщувані ним через митний кордон товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами, не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження щодо вивезення з України.

При усному опитуванні українець повідомив, що жодних прихованих від митного контролю товарів не переміщує.
На підставі результатів аналізу та оцінки ризиків, транспортний засіб було виведено з загального потоку «зеленого коридору» і направлено в бокс поглибленого огляду для проведення митного огляду. В результаті виявлено дві декоративні колони з деревини, висотою 124 см та діаметром 47 см кожна, в яких знаходились приховані від митного контролю тютюнові вироби.

Серед виявлених сигарет 500 пачок «Marlboro» (gold) вітчизняного виробництва з акцизними марками України; 497 пачок «Marlboro» вітчизняного виробництва з акцизними марками України; 43 пачки «Marlboro» (gold) іноземного виробництва без акцизних марок з маркуванням FOR DUTY FREE SALE ONLY; 120 пачок «Marlboro» (червоні) іноземного виробництва без акцизних марок з маркуванням FOR DUTY FREE SALE ONLY.

Виявлення прихованих цигарок стало можливим після демонтажу верхніх декоративних кришок, які були приклеєні до верхньої частини кожної колони та за допомогою використання технічних засобів митного контролю, а саме: рентгено-телевізійної системи Рапіскан – 528, електродрилі, викрутки, ліхтарика та ендоскопа.

Таким чином, громадянин України вчинив дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням спеціально виготовлених сховищ (тайників).
Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого частиною 1 статті 483 Митного кодексу України. Наразі складено протокол про порушення митних правил, тютюнові вироби та декоративні колони вилучено.

admin


За матеріалами відділу комунікацій Головного управління ДФС у Закарпатській області

ТЕГИ : Контрабанда

Коментарі :


07.11.2015 15:53 ZUST

СОЗДАЕТСЯ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ЧТО ЭТИМ   В ГОЛОВНОМ УПРАВЛЕНИИ НЕЧЕГО ДЕЛАТЬ ВОТ И СТОЯТ НА ГРИНИЦАХ И ЗАНИМАЮТСЯ ХЕРНЕЙ. ЧЕЛОВЕК ЕДЕТ И ВЕЗЕТ СИГАРЕТЫ.ОН ЧТО ИХ УКРАЛ НЕТ НАВЕРНОЕ КУПИЛ У НАС ЧТО В УКРАИНЕ СИГАРЕТНЫЙ ДЕФИЦЫТ ЧТО ИХ ЗА ГРАНИЦУ ВЫВОЗИТЬ НЕЛЗЯ ЕСЛИ ТАК ТО ТОГДА ПРАВИЛЬНО НУ НЕЧЕГО ВЫВОЗИТЬ ДЕФИЦЫТНЫЕ ТОВАРЫ НО СТОП ВРОДЕ-БЫ СИГАРЕТНОГО ДЕФИЦЫТА НЕТ В УКРАИНЕ НАОБОРОТ НАБЛЮДАЕТСЯ ИХ ИЗБЫТОК ТАК ПОЧЕМУ ГОСУДАРСТВО НЕ ПОЗВОЛЯЕТ ВЫВОЗИТЬ ТО ЧЕГО САМО НЕ ЗНАЕТ КУДА ДЕВАТЬ ГОВОРЯТ,ЧТО У ДФС БУДЕТ СОКРАЩЕНИЕ ПРАВИЛЬНО ТОЛЬКО НЕ 30 ПРОЦЕНТОВ НАДО СОКРАТИТЬ И ВСЕ 80 ИБО КОГДА КОТУ НЕЧЕГО ДЕЛАТЬ ТАК ОН Я........А ЛИЖЕТ БЕДА ТОЛЬКО В ТОМ ЧТО ЗА ДЕНЬГИ НАРОДА.


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат