Парламент повинен приняти закон про підтримку промисловості, - Вілкул

admin 28.08.2015 10:13 КРИМІНАЛ

Наступного тижня відкривається осіння сесія Верховної Ради, а через два тижні уряд повинен, за законом, надати проект бюджету на 2016 рік. Серед першочергових завдань парламенту має стати прийняття законів щодо підтримки промисловості, це повинно бути враховано і в проекті бюджету. Я регулярно зустрічаюся з трудовими колективами у Дніпропетровську та області, і люди на підприємствах цього не просто просять, вони вимагають! - Заявив на засіданні Опозиційного уряду народний депутат, глава Фонду «Українська перспектива» Олександр Вілкул.


За його словами, якщо парламентом і урядом не будуть прийняті відповідні заходи, Україна ризикує і зовсім втратити свій промисловий потенціал - запустити багато виробництв «з нуля» попросту не вийде, а це загрожує катастрофою для цілих регіонів і для мільйонів українців. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року, падіння промислового виробництва в Україні з січня по липень 2015 року становитимуть 19,5%, а для окремих галузей, таких як видобувна та переробна, як металургійна та машинобудівна, втрати ще відчутнішою.

Фактично на межі знищення дніпропетровський завод «Південмаш», флагман нашої ракетно-космічної галузі.

- Підприємство відключено від водопостачання і практично - від електрики. Така ситуація не виникла б, якби завод отримав обіцяні урядом держзамовлення і реальну підтримку з бюджету. Крім ракет, тут готові були робити трамваї, трактори, навіть зброю і боєприпаси. У Кабмін регулярно відправляли листи з пропозиціями. Але реакції немає. Вважаю подібне ставлення злочином перед державою, - підкреслив Вілкул.

Нардеп нагадав, що ним ще наприкінці минулої сесії був внесений пакет законопроектів з порятунку «ПІВДЕНМАШУ»: «І я маю намір вимагати від парламенту їх прийняття, а також звертатися до Президента з проханням вжити невідкладних заходів для збереження стратегічного виробництва. Запропоновані мною законопроекти передбачають погашення заборгованості по заробітній платі перед працівниками «ПІВДЕНМАШУ», її індексацію, а також забезпечення підприємства держзамовленнями ».

Вілкул також нагадав, що для підтримки промисловості ним і його командою була розроблена програма «Нової Індустріалізації», суть якої полягає в підтримці та модернізації базових галузей промисловості, насамперед, гірничо-металургійній, і в прискореному розвитку пріоритетних галузей, серед яких - ракетно- космічна.

- І ця програма розроблялася не в тиші кабінетів, а на підприємствах, з урахуванням пропозицій експертів і професіоналів. Її завдання - відновити нашу промисловість, створити нові робочі місця, забезпечити зростання зарплат і, як наслідок, зростання пенсій, - резюмував він.

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат