У Закарпатті судитимуть шахраїв, які ошукали закарпатців на понад 400 тисяч гривень

admin 02.04.2014 11:11 КРИМІНАЛ

Прокуратура направила до суду гучну справу стосовно організаторів мережі лжекредитних організацій, які ошукали 67 закарпатців на понад 400 тис.грн.

Прокуратурою області направлено до суду з обвинувальним актом кримінальне провадження, розпочате за фактами фіктивного підприємства, що заподіяло велику матеріальну шкоду громадянам, заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого у великих розмірах, а також вчинення фінансових операцій з коштами, одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, вчиненого посадовими особами ПП «Б.А.Н.К. юей», за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст. 205. ч.4 ст. 190, ч.2 ст. 209 КК України.

Йдеться про організатора лжекредитної фірми - "Б.А.Н.К. юей".

Торік було розпочато кримінальне провадження щодо нього, як організатора, та чотирьох його помічників, які, створивши фірму, шахрайським шляхом протягом декількох років виманювали гроші у закарпатців шляхом обману, - інформує заступник прокурора Закарпастької області Андрій Бакай.

Умовою для отримання кредиту в цій установі   була обов'язкова сплата початкового внеску (сума залежала від розміру кредиту). Насправді ж, заплативши внесок, кредит люди так і не отримували, а сума внеску їм так і не поверталася. У ході досудового розслідування зібрано достатньо доказів протиправного обернення на користь цієї організованої групи осіб, яким шахрайським шляхом вдалося ввести в оману понад 67 закарпатців та «виманити» у них під приводом «вступних внесків та щомісячних платежів», більше 400 тис. грн. І це тільки ті люди, які звернулися до правоохоронних органів із заявами. Можливо, постраждалих набагато більше"- наголошує Андрій Бакай.

Учасникам цієї організованої групи прокуратурою Закарпатської області було погоджено підозри та запобіжні заходи різного виду, а стосовно організатора -   К., який маскувався під прізвищем Островський, Ужгородським міськрайонним судом (у зв’язку з порушенням умов дотримання обраного запобіжного заходу - застави та перебуванням останнього в розшуку), за клопотанням прокуратури області, обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою.

«Крім того, за результатами розгляду клопотання прокуратури області про звернення застави в дохід держави Ужгородським міськрайонним судом заставу, внесену щодо організатора цієї злочинної групи в сумі 250 000 грн., звернуто в дохід держави, шляхом зарахування коштів до спеціального фонду Державного бюджету України»- наголосив прокурор.

Відтак, вказаним особам за скоєні злочини загрожує до 12 років позбавлення волі.



Довідка:



ч.4 ст. 190 КК України Шахрайство,   вчинене   в   особливо   великих   розмірах   або організованою групою, -   карається позбавленням   волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.



ч.2 ст. 209 КК України Легалізація (відмивання) доходів, одержаних   злочинним шляхом вчинені за попередньою змовою групою   осіб,   або   у   великому розмірі, -   караються позбавленням   волі   на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати   певні   посади   або   займатися певною   діяльністю   на   строк до трьох років з конфіскацією коштів або іншого майна,   одержаних злочинним шляхом,   та з   конфіскацією майна.
ч.2 ст.205 КК України Фіктивне підприємництво,   тобто   створення   або   придбання суб'єктів   підприємницької   діяльності   (юридичних   осіб)   з метою прикриття незаконної діяльності або здійснення   видів   діяльності, щодо яких є заборона, - заподіяли велику матеріальну шкоду державі,   банкові,   кредитним   установам, іншим юридичним особам або громадянам, - караються   штрафом   від   трьох   тисяч   до   п'яти   тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури області

ТЕГИ : Прокуратурашахрайство

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат