5 осіб притягли до відповідальності за результатами операції "Новорічна ялинка"

admin 10.01.2013 18:16 КРИМІНАЛ

У період з 5 по 31 грудня 2012 року на території Закарпатської області Державною екологічною інспекцією у Закарпатській області проведено щорічну операцію "Новорічна ялинка", яка була направлена на забезпечення охорони лісів від незаконних рубок шпилькових насаджень у передноворічний період.

До здійснення заходів по попередженню порушень природоохоронного законодавства при заготівлі новорічних ялинок залучались   також представники органів внутрішніх справ,   державної лісової охорони та засоби масової інформації.
Спеціалістами впродовж операції Держекоінспекції було посилено контроль на держкордоні за вивозом новорічних ялинок за межі України.
В засобах масової інформації проводилась профілактично-роз’яснювальна робота серед громадськості щодо важливості збереження хвойних насаджень, відповідальності за самовільну рубку, незаконне перевезення та несанкціоновану торгівлю шпилькових насаджень.
В ході операції   держінспекторами проведено 21 рейдову перевірку. За порушення порядку збуту новорічних ялинок   складено протоколи   про адміністративні правопорушення на 5 громадян.   Хвойні дерева вилучено та передано на зберігання в лісогосподарські підприємства, протоколи   направлено на розгляд в районні суди.
З метою контролю за дотримання норм та лімітів при заготівлі новорічних ялинок проведено перевірки 10 лісогосподарських підприємств області. За результатами здійснених заходів за незаконну рубку   притягнуто до адміністративної відповідальності   14 осіб на загальну суму штрафів 1190 грн.
Держінспекторами проведено розрахунок розміру завданих збитків за зрубані   ялинки   на загальну суму 2864 грн. Штрафи та заподіяна шкода сплачені добровільно в повному обсязі. При перевірці Державного підприємства ”Брустурянське ЛМГ” виявлено самовільну рубку хвойних насаджень на загальну суму збитків 12225 грн. Для встановлення винних осіб матеріали направлено в Тячівський РВ УМВС України в Закарпатській області.



Державна екологічна інспекція у Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат