Винуватець резонансної   ДТП у Хусті, котрий лікувався   у психлікарні, безслідно зник

Василь Козак 29.03.2013 14:06 КРИМІНАЛ

У понеділок Виноградівський районний суд планував розглянути питання про примусове лікування у психіатричному закладі з посиленим наглядом винуватця гучної ДТП в. о. начальника Хустського відділення ПАТ «Закарпатгаз» Павла Нагірного.


Нагадаємо, що 19 листопада минулого року Нагірний на своєму джипі «Міцубісі Паджеро» вилетів на зустрічну смугу і врізався в «Деу Нексія», внаслідок чого загинули 32-річна жінка, що була за кермом легковика, та її 7-річна донька. Ще двоє дітей, пасажирів «Деу» — 9-річний хлопчик і 12-річна дівчинка — з важкими травмами потрапили в лікарню. Свідки стверджували, що водій джипа був сильно п’яний (це згодом підтвердила експертиза), сам він із місця ДТП зник і тільки наступного дня з’явився в Берегівській психіатричній лікарні. Проти П. Нагірного порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу («Порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть кількох осіб»), яка передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років.

Судове засідання так і не відбулося з тієї причини, що підсудний... зник. На попередньому засіданні адвокат і родичі П. Нагірного стверджували, що він перебуває в Берегівській психлікарні і з’явиться на суд, однак тепер звідти прийшло повідомлення, що такого пацієнта в лікарні немає. Про місце перебування підсудного нічого не змогли сказати ні родичі, ні адвокат, ні прокуратура. На засідання, яке відбулося 28 березня, не з’явивлися ані підсудний, ані його захисники. Засідання перенесли на 17 квітня. Прокуратура планує оголосити підсудного у міжнародний розшук.

Біля суду, що розгля­дає цю резонансну спра­ву, незмінно збираються сти­хійні мітинги з місцевих меш­канців, які вимагають, щоб винуватець аварії не уникнув правосуддя. При цьому родичі загиблих стверджують, що в разі затягування процесу люди готові піти на крайні заходи, як-от перекриття автодоріг.

«РІО» стежитиме за розвитком подій у цій справі.

Щоб ознайомитися з усіма матеріалами по справі Павла Нагірного, натисніть нижче на відповідний "тег".

Василь Козак

ТЕГИ : ДТППавло Нагірний

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат