Викрадений двічі чи сплановано знищений

Еміл Корпанець 28.03.2013 14:49 КРИМІНАЛ

Стовідсотково підтвердилися найгірші прогнози стосовно долі уцілілих деталей, понищеного зловмисниками, цільнозвареного металевого моста, що за Порошковом.

Уцілілі несучі конструкції переправи, які крадії не встигли вивезти і які знаходились на місці злочину в тридцяти п’яти метрах від дороги Свалява-Ужгород станом на 18 березня зникли. Промовистим є факт того, що з ініціативи активістів пропонувалося вивезти уцілілі деталі в безпечне місце аби в перспективі використати для відновлення переправи. Не інакше, як за чиєюсь вказівкою голова села Касинець Ю.Ю. всіляко блокував реалізацію такого плану, створюючи найсприятливіші умови крадіям, щоб ті довершили свою чорну справу. Що і сталося.

Прокуратурі, що здійснює нагляд за дотриманням законності, варто поцікавитися матеріалами з розслідування справи по знищенню моста. За словами оперативників, що проводили оперативно розшукові роботи в понеділок 03.12.2012 р. в Порошкові, а сільрада була якби штабом, відтворити хід розслідування після 14.00 В цьому ж контексті вияснити чи фігурує в матеріалах свідок котрий відслідкував та фактично забезпечив затримання двох зловмисників, що вивозили з місця злочину на кінській підводі деталі моста. Не виключено що в матеріалах не зафіксовано й сам факт затримання та прізвища зловмисників. Щодо поінформованого з Ужгорода (це ж треба) телефоном в 13.00 про пропажу моста, побувавши на місці та пересвідчившись, що дві третини моста порізаного киснево-ацетиленовим приладом зникли повернувся в село, зайшов на сільраду, і з цього моменту активно співпрацював з перечинським оперативниками. Питання в тому чи бажана була, як сніг на голову та сама співпраця, яка близько 16.30 закінчилась затриманням крадіїв, нехай і не найголовніших, але це вже компетенція оперативників. Обурливим є сам факт того, що абсолютно цілий абсолютно не деформований, а не аварійний як про це говорить співробітниця Перечинського РВ УМВС міст порізано на металолом. Посилання на аварійність, є не що інше, як бажання видати бажане за дійсне та применшити значимість та дикість того, що сталося, а факту зникнення багатотонного мосту одна сторона якого примикала до дороги Свалява-Ужгород, надати статус другорядності та мало значимості.

Є і друга версія. Зниклий багатотонний міст був не просто викрадений. Цілком ймовірно, була не крадіжка, а сплановане знищення. З огляду на те, що автор проекту і головний та єдиний виконавець монтажно-зварювальних робіт а ж до самого встановлення в координатах прив’язки та рельєфу берегів Тур'ї Корпанець Еміл Петрович, він же свідок, про якого йшлося вище, в опалі. Причиною тому, його послідовна (впродовж 9-ох років) та принципова боротьба проти нищення лісів навколо Порошкова. Де правди діти. Не завжди така позиція та принциповість саме в наш час є заохочуваною. Скоріше навпаки. Але це треба відчути та примінити на собі.

От і вирішили знищити переправу ним випестовану, аби каменя на камені, а згодом і пам’яті не залишилося.

Втім що до другої версії, то її можна розглядати чи сприймати як припущення. І все ж?

Раніші публікації:
У Порошкові на Перечинщині «мисливці» за металом вкрали... міст

Вкрадений у Порошкові міст ніхто   й не думає шукати?

Еміл Корпанець

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат