Саморобний трубопровід,   що викачував пальне,   проходив дном Ужа

22.03.2013 14:58 КРИМІНАЛ

Мешканців Закарпатської та Львівської областей, які розкрадали дизельне пальне шляхом несанкціонованого врізування у трубу магістрального продуктопроводу, викрили працівники СБУ. Як з’ясувалося, зловмисники перекачували сировину через спеціально прокладену під землею саморобну систему трубопроводів завдовжки майже 3 кілометри, повідомляє прес-центр СБ України.


Викривши злочинну схему, вдалося уникнути можливого виникнення надзвичайної ситуації та заподіяння шкоди довкіллю, оскільки саморобний трубопровід, прокладений зловмисниками, проходив уздовж залізничної колії сполученням Солотвино—Львів, під автодорогою державного значення Ужгород—Перечин та дном річки Уж.

Оперативники з’ясували, що викрадене з труби дизпальне закачувалося до схованих у землі ємностей об’ємом приблизно 150 тисяч літрів, а звідти його вивозили вантажівками та реалізовували на території області.

6 березня на околиці с. Ка­м’яниця Ужгородського району на приватній території біля приміщення колишньої пилорами співробітники СБУ затримали «на гарячому» чотирьох зловмисників безпосередньо під час перекачування викраденого пального до вантажівки, кузов якої був обладнаний саморобною металевою цистерною. На місці вчинення злочину правоохоронці виявили понад 70 тисяч літрів викраденого дизпального на суму понад 600 тисяч гривень.

Дані про факт вчинення кримінального правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Вилучене дизпальне, інші речові докази, затриманих осіб передано органам міліції для подальшого ведення досудового розслідування.

Аналогічне врізування в наф­топродуктопровід та розкрада­ння дизельного пального з магістрального продуктопроводу було виявлено працівниками СБУ на околицях с. Жнятино Му­ка­чівського району. Чотирикіло­метрову саморобну систему ретельно сховали під землю та провели її дном   Високобережного каналу, що впадає в ріку Латориця. Найменше пошкодження цього саморобного трубопроводу могло призвести до забруднення Латориці, з якої мешканці прикордонного Чопа отримують питну воду.

Співробітники СБУ встановили, що частина цього трубопроводу вела до лісового масиву. Там оперативники виявили вантажний автомобіль «Урал», у кузові якого знаходилася саморобна цистерна об’ємом понад 13 тисяч літрів, наповнена дизпальним вартістю близько 100 тисяч гривень та замаскована дровами. Вантажівка загрузла у болоті, що завадило причетним до цієї протиправної діяльності особам, які наразі встановлюються,   вивезти викрадене пальне.

Перевіряється також причетність до цієї протиправної діяльності затриманої в першому випадку співробітниками СБУ групи осіб, що викрадали пальне з цього ж продуктопроводу поблизу с. Кам’яниця.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат