Чоловік намагався сховати від митників 70 кілограмів макаронів

admin 25.02.2013 16:38 КРИМІНАЛ

Повертаючись з Італії додому на вантажопасажирському автомобілі марки «Mercedes-Benz», 39-річний тернопільчанин під час проходження митного контролю у пункті пропуску «Тиса» вказав у декларації, що переміщує виключно особисті речі. Також усно та письмово запевняв інспекторів про відсутність будь-яких інших товарів, в тому числі прихованих від митного контролю.

Про вироби із макаронного тіста, заздалегідь прихованих у мікроавтобусі, водій чомусь «забув»… «Озброївшись»   викрутками та провівши більш детальну перевірку транспортного засобу, митники демонтували праву та ліву фанерну панель стінок багажного відсіку, з під-яких вийняли 69 упаковок з макаронами італійського виробництва.
Тож, за приховування від митного контролю товарів, які ще й обмежені для переміщення через митний кордон України у великих обсягах, відносно українця складено протокол про порушення митних правил за статтею 483 ч.1 МКУ. Макаронні вироби, розфасовані для роздрібної торгівлі в упаковках торгової марки: «Zi Mari» різних типів: “Ditali Rigati”, “Mezze Penne Ziti Rigati”, “Gomiti Rigati”, “Fusilli” “Penne Ziti”, “Elicoidali”, приблизною вартістю 2600 гривень довелось вилучати. Крім цього, водій позбувся і свого мікроавтобуса «Mercedes-Benz» моделі «Sprinter 316 CDI», 2005 року випуску, вартістю 127 тисяч гривень, який використовувався для переміщення прихованих товарів.

Довідково: Згідно п. 1 Постанови Кабміну України від 21 травня 2012 р. N 434 «Про обсяги та порядок ввезення громадянами на митну територію України харчових продуктів для власного споживання» громадяни можуть ввозити на митну територію України харчові продукти для власного споживання на загальну суму, яка не перевищує еквівалент 200 євро на одну особу, в таких обсягах:   в упаковці виробника, призначені для роздрібної торгівлі, - у кількості не більше ніж одна упаковка або загальною масою, яка не перевищує 2 кілограмів, кожного найменування на одну особу.
Згідно п. 2 Постанови під час ввезення громадянами на митну територію України зазначених харчових продуктів здійснюється їх декларування (шляхом вчинення дій, усно або письмово за бажанням власника таких продуктів або на вимогу посадової особи митниці).

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат