Прокуратура розслідує дії чиновників Оноківської сільради

admin 26.12.2013 10:09 КРИМІНАЛ

Прокуратура відкрила кримінальне провадження відносно посадовців сільради, через бездіяльність яких бюджет недоотримав майже 270 тис. грн.

У минулих числах РІО писала про зловживання чиновників Оноківської сільради - читайте тут
Відтак прокуратура відреагувала на публікацію у ЗМІ.


Ужгородською міжрайонною прокуратурою внесено відомості до ЄРДР   та розпочато досудове розслідування кримінального провадження, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки), відносно посадових осіб Оноківської сільської ради, через бездіяльність яких бюджет недоотримав майже 270 тис. грн.

Як повідомив, Ужгородський міжрайонний прокурор Олександр Андришин, проведеною прокурорською перевіркою встановлено, що рішенням сесії Оноківської сільської ради від 2011 року затверджено базову вартість одного квадратного метра землі у розрізі економічно-планувальних зон та затверджена грошова оцінка сільськогосподарських угідь населених пунктів с. Оноківці та с. Оріховиця.
Даним рішенням сесії сільської ради фактично було збільшено нормативно-грошову оцінку земельних ділянок з   січня 2012 року, що, в свою чергу, безпосередньо впливає на розмір орендної плати за договорами оренди земельних ділянок, яка встановлюється у відсотковому відношенні до нормативної грошової оцінки земельних ділянок.
Однак, всупереч вимог ст. 288 Податкового кодексу України, Земельного кодексу України, ст. 629 Цивільного кодексу України, ст. 193 Господарського кодексу України та Закону України «Про оренду землі», посадові особи Оноківської сільської ради не вжили дієві заходи, спрямовані на внесення відповідних змін до 4-х діючих договорів оренди земельних ділянок, які укладено до прийняття вищезазначеного рішення сесією даної сільської ради, внаслідок чого місцевим бюджетом впродовж 2012 – 8 місяців 2013 року недоотримано грошових коштів на загальну суму майже 270 тис. грн.
    Довідка:
    ч. 2 ст. 364 КК України - зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, - карається позбавленням волі на строк від трьох до шести років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, зі штрафом від п’ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

admin


За матеріалами прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : Прокуратура

Коментарі :


06.01.2014 23:06 брат

Очередна прокурорська дешева хлопушка. Увидиме через пару тижнів або місяців, що там у вас введено в ЄРДР і який логічний кінець тому. Вірю, що скоро у вас небуде повноважень втручатися в господарські діла і тогди будете СОСАТИ, а не землі вам.


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат