За організацію контрабанди наркотиків — 7 років ув’язнення

admin 05.12.2013 17:04 КРИМІНАЛ

Набув законної сили вирок Ужгородського міськрайонного суду Закарпатської області стосовно громадянина України, якого визнано винним в організації контрабанди наркотичного засобу.

Встановлено, що канал незаконного переправлення наркотиків організував 34-річний мешканець Івано-Франківська, котрий раніше уже був притягнений до кримінальної відповідальності за незаконний обіг наркотичних засобів. Встановлено, що зловмисник замовив у свого знайомого співвітчизника, який поїхав на заробітки до однієї з країн Західної Європи, таблетки «бупренорфін». На початку червня 2012 року, перебуваючи за кордоном, спільник придбав таблетки, до складу яких входить наркотична речовина, та відправив їх в Україну під виглядом посилки з продуктами харчування через міжнародну систему перевезень.

На одному з автовокзалів Івано-Франківська на посилку з наркотиком уже очікувала місцева мешканка, котра забрала її та передала організатору наркоканалу за грошову винагороду. Одразу після цього співробітники СБУ затримали зловмисника. У посилці правоохоронці виявили пакунок з меленою кавою, у середині якого було приховано 42 таблетки «бупренорфіну».

Під час обшуку помешкання затриманого також вилучено 22 грами наркотичного засобу – канабісу.

Слідчими Управління СБУ в Закарпатській області стосовно організатора було порушено кримінальну справу за ч.2 ст.305 (контрабанда наркотичного засобу через митний кордон України з приховуванням від митного контролю за попередньою змовою групою осіб), ч.2 ст.309 (незаконне придбання, зберігання, пересилання наркотичного засобу без мети збуту, вчинене повторно за попередньою змовою групою осіб), ч.2 ст.315 (схиляння неповнолітньої особи до вживання наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.

За рішенням суду 34-річного іванофранківця засуджено до семи років позбавлення волі.

Громадянина України, який тимчасово проживав за кордоном і надіслав в Україну наркотики, у березні ц.р. за рішенням суду оголошено у міжнародний розшук.

Прес-група УСБУ в Закарпатській області

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат