Прикордонники повідомляють, що загрожує закарпатцям за переправлення нелегалів (ФОТО)

admin 15.11.2013 10:38 КРИМІНАЛ

Скільки можна «отримати» за переправлення нелегалів до ЄС, - Чопський прикордонний загін.

Нелегальна міграція протягом кількох останніх десятиліть стала невід’ємною рисою розвитку ЄС, незважаючи на закони, які забороняють нелегальне перебування та зайнятість іноземців. І хоча проблема нелегальної міграції притаманна для всієї України, найбільш актуальною вона залишається для Закарпаття. Сотні нелегальних мігрантів щороку затримують саме на західних кордонах України. Найбільше нелегалів слідує із Афганістану, Сомалі, Сирії та інших країн з небезпечною політичною ситуацією, а також Грузії, Молдови.

З настанням зимового періоду завдання нелегала, що незаконно слідує до омріяного Євросоюзу через Карпати, стає важчим в рази: світловий день стає коротшим, низькі температури, опади і сильні вітри не дають можливості довго переховуватись на місцевості і можуть призвести до обмороження і, навіть, смерті. Прикордонники врятували життя не одного нелегала, але були випадки, коли, нажаль, вже нічим не могли їм допомогти. Останнім таким випадком стала загибель від переохолодження одного нелегала зі Шрі-Ланки. Кількома роками раніше, під час переправлення до Словаччини, «провідники» покинули жінку з Чечні та трьох її дітей. Тоді вижила лише матір. За кілька місяців потому в горах загинув виходець із Палестини.

Звертаючись до наших співвітчизників, жителів прикордонних населених пунктів, дякуємо за небайдужість та допомогу у протидії нелегальній міграції. А тим, хто вирішив збагатитись за рахунок довірливості мігрантів, що шукають кращої долі, нагадуємо: «Залишення в небезпеці» та   «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України» – це злочини, за скоєння яких можна «отримати» до 8 та 9 років позбавлення волі відповідно!

Довідково: Стаття 135. Залишення в небезпеці
   
1. Завідоме залишення без допомоги   особи,   яка   перебуває   в   небезпечному для життя стані і позбавлена можливості вжити заходів   до   самозбереження   через   малолітство,   старість,   хворобу   або   внаслідок   іншого   безпорадного стану,   якщо той,   хто залишив без   допомоги,   зобов'язаний був піклуватися про цю особу і   мав   змогу   надати   їй   допомогу,   а   також   у   разі,   коли   він   сам поставив   потерпілого в небезпечний для життя стан, - карається обмеженням   волі   на   строк   до   двох   років   або   позбавленням волі на той самий строк.

2. Ті   самі   дії,   вчинені   матір'ю   стосовно   новонародженої   дитини, якщо матір не перебувала в обумовленому пологами стані, - караються обмеженням   волі   на   строк   до   трьох   років   або   позбавленням волі на той самий строк.

3. Діяння,   передбачені   частинами   першою   або   другою   цієї   статті, якщо   вони   спричинили   смерть   особи   або   інші   тяжкі   наслідки, - караються позбавленням   волі   на   строк   від   трьох до восьми років.

Стаття 332. Незаконне переправлення осіб через державний кордон України

1. Незаконне   переправлення   осіб   через   державний   кордон України,   організація   незаконного   переправлення   осіб   через   державний кордон України, керівництво такими діями або сприяння їх   вчиненню   порадами,   вказівками,   наданням   засобів   або усуненням   перешкод -
караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років   з   конфіскацією   транспортних   засобів   або інших засобів вчинення   злочину.

2. Ті самі дії,   вчинені способом,   небезпечним для життя   чи   здоров'я особи,   яку незаконно переправляли через державний кордон   України,   чи вчинені щодо   кількох   осіб,   або   повторно,   або   за   попередньою   змовою   групою   осіб,   або   службовою   особою   з   використанням службового становища, - караються позбавленням волі на строк від п'яти до семи   років   з   конфіскацією   транспортних   засобів   або інших засобів вчинення   злочину,   з позбавленням права обіймати певні посади чи   займатися   певною діяльністю на строк до трьох років, або без такої.

3. Дії,   передбачені   частиною першою або другою цієї статті,   вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів, - караються позбавленням волі на   строк   від   семи   до   дев'яти   років   з   позбавленням   права   обіймати   певні посади чи займатися   певною   діяльністю   на   строк   до   трьох   років,   з   конфіскацією   транспортних   засобів   або   інших   засобів   вчинення   злочину та з   конфіскацією майна.

admin


За матеріалами прес-служби Чопського прикордонного загону

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат