Два хлопці в Рахові вбили свого друга, бо їм «наказав» сатана  

08.11.2013 16:23 КРИМІНАЛ

Міліція затримала «сатаністів», їм світить довічне ув’язнення.

Жахливе, жорстоке вбивство 18-річного хлопця сталося в Рахові. Його вбили друзі, завдавши 18 ножових ударів, після чого закопали тіло на сміттєзвалищі. Все це 18- і 19-річний убивці вчинили через поклоніння сатані, якого вони називали «хазяїном», щоб довести йому свою вірність. За словами правоохоронців, із ритуальним убивством в області стикнулися вперше.

30 жовтня до Рахівського райвідділу міліції з заявою звернулася 39-річна мешканка Рахова, яка повідомила про зникнення свого18-річного сина. Схвильована мати пояснила, що напередодні син узяв 500 гривень для придбання комп’ютера, який йому мали привезти друзі з Києва. О п’ятій ранку юнак пішов на автостанцію зустріти друзів, аби віддати їм гроші та забрати обіцяний комп’ютер. Проте хлопці його обдурили та ще й змусили заплатити за проїзд із Києва, після чого він у розпачі повернувся додому. Цього дня, обідньої пори, парубок ще телефонував подрузі про те, що йде за комп’ютером до товариша. Обіцяв зателефонувати, коли повернеться. Проте він пропав — дівчина виявилася останньою, з ким він спілкувався, повідомляє СЗГ УМВС України в Закарпатській області. Першою на сполох почала бити бабуся вбитого хлопця, після чого батько самотужки подався на пошуки сина. Результатів не було, відтак мати звернулася в міліцію.  

До пошуків хлопця підключили весь особовий склад райвідділу, надзвичайників та кінологів. Врешті, в поле зору оперативників потрапили і три приятелі, з якими, зі слів матері, хлопець зустрічався ранкової пори. Один із них після бесіди з міліціонерами розповів страшну правду. Того дня йому зателефонував один із хлопців і попросив зустрітися в закинутій будівлі біля сміттє¬звалища. Коли він прийшов, то побачив, що двоє його друзів убили людину. Цією людиною був розшукуваний мамою хлопець. Він помер від численних ножових поранень. Щоб замести сліди, зграя кинула труп у яму й засипала камінням. Всіх причетних до смерті хлопця затримали. Вони зізналися у вбивстві.

Подробиці, які потім з’ясували правоохоронці, просто шокують. Начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба на прес-конференції повідомив: два затримані вбивці Олег та Михайло розповіли, що вбити свого товариша їм наказав… хазяїн — сатана, якому вони вірно служать ось уже кілька років. Ще з 13—14-річного віку ці юнаки носять на шиї перевернуті хрести — символи сатани, з допомогою яких вони нібито спілкувалися з «хазяїном». Аби довести сатані свою відданість, за словами затриманих, він наказав їм убити свого друга. Також з’ясувалося, що на вбитого хлопця вбивці мали давню образу. Річ у тім, що ще кілька років тому «сатаністи» скоїли ритуальне вбивство кішки. Сам процес наруги над твариною вони зняли на відео, яке й розповсюдив у школі через мобільний телефон їхній приятель — майбутня жертва.

Обох підозрюваних у жорстокому сатанинському вбивстві взято під варту, за скоєне їм загрожує позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення. Коли їх затримала міліція, вони спершу сміялися, ніби нічого й не сталося… Третій хлопець, який розповів про все міліції й завдяки якому правоохоронці вийшли на «сатаністів», проходить у справі як свідок.

Коментуючи ситуацію, Василь Варцаба зазначив: «За обставинами вбивства я не бачу, що вони психічно хворі люди. Вони думали про всі нюанси вбивства, де це зробити, куди потім діти тіло, як сховатися від покарання і все таке. Це жорстоке вбивство. Ми оприлюднили подробиці цього жорстокого злочину передовсім для того, аби звернути увагу батьків, учителів, ровесників. Пильнуйте за своїми дітьми, вивчайте коло їхніх друзів, інтереси. Якщо помітили неадекватну поведінку сина чи доньки, відразу бийте на сполох, звертайтеся за допомогою до правоохоронців».

Слідство триває.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат