Угорщина відмовила у статусі біженця екс-нардепу Шепелеву (ДОПОВНЕНО)

admin 30.09.2013 11:46 КРИМІНАЛ

Угорські компетентні органи відмовили колишньому народному депутатові України Олександру Шепелеву в наданні статусу біженця, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в дипломатичних колах.

"Угорщина відмовила в наданні статусу біженця Шепелеву", - повідомило джерело в понеділок.

Як повідомлялося, у квітні 2012 року начальник Головного слідчого управління СБУ Іван Дерев’янко заявив про порушення в лютому 2011 року кримінальної справи проти О.Шепелева. Відомство підозрює депутата в причетності до розкрадання коштів Родовід Банку на суму понад 220 млн грн, а також в участі спільно з бізнесменом П.Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

Водночас О.Шепелев категорично спростував усі підозри та обвинувачення на свою адресу і припустив, що обвинувачення на його адресу могли бути спробою дати новий інформаційний привід, щоб відвернути увагу ЗМІ від появи в пресі інформації, що бізнесмен П.Борулько звинувачує окремих працівників СБУ в здирстві. Депутат також заявив, що не має наміру залишати Україну.

28 січня в МВС України повідомили, що О.Шепелев перебуває в міжнародному розшуку за підозрою в замаху на вбивство та розкраданні коштів: "Шепелев перебуває в міжнародному розшуку за підозрою у вчиненні злочинів, передбачених ст. 191 ч. 5 (розкрадання в особливо великих розмірах) та ст. 115 (замах на вбивство) КК України".

На початку липня 2013 року О.Шепелева затримали на 40 діб у Будапешті, де він жив з угорським паспортом, виданим на інше ім'я.

Його адвокат і батько Олександр Шепелев запевняє, що доказів причетності підзахисного до ухвалення фінансових рішень у Родовід Банку та інших банках немає, а обвинувачення в замаху на вбивство вважає абсурдом.

Деякі угорські ЗМІ повідомляли, що О.Шепелев і його дружина попросили притулку в Угорщині.

Раніше будапештський суд ухвалив, що О.Шепелева повинні видворити в Україну до 14 серпня.

О.Шепелев двічі обирався до парламенту за списками БЮТ, але в 2010 році був виключений з фракції та перейшов до фракції Партії регіонів, звідки все ж згодом вийшов. На парламентських виборах 2012 року балотувався у мажоритарному окрузі №13 (Вінницька обл.) як самовисуванець, проте посів лише сьоме місце, зібравши 0,61% голосів виборців.

У парламенті О.Шепелев був членом парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності, а також членом спеціальної контрольної комісії з питань приватизації.

http://ua.interfax.com.ua/
++++++++++++++++++++++++++++++++
Шепелєв виявився громадянином Канади – ЗМІ
gazeta.ua
Колишній народний депутат України Олександр Шепелєв має громадянство Канади.
Про це повідомив обізнаний співрозмовник з дипломатичних кіл.
"У нього канадське громадянство", - повідомив співрозмовник. Нагадаємо, сьогодні у ЗМІ з'явилася інформація, що Угорщина відмовила у наданні статусу біженця Шепелєву.
Як відомо, колишній народний депутат Олександр Шепелєв був оголошений українськими правоохоронцями в міжнародний розшук. У відношенні О. Шепелєва МВС України порушило кримінальну справу за низкою звинувачень, серед яких розкрадання коштів банку "Родовід" у розмірі 340 млн грн і організація замовних вбивств.
4 липня екс-депутат був затриманий у Будапешті угорською поліцією разом з представниками німецького Інтерполу, а 5 липня поміщений під екстрадиційний арешт.
Його адвокат і батько Олександр Шепелєв запевняє, що доказів причетності підзахисного до прийняття фінансових рішень в "Родовід Банку" та інших банках немає.
УНН

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат