Головний міліціонер краю запропонував створити у Facebook «дошку сорому»

Людмила Федоришина 14.06.2013 13:54 КРИМІНАЛ

Таку пропозицію оприлюднив під час прес-конференції начальник УМВС України в Закарпатській області генерал-майор міліції Василь Варцаба. За словами головного міліціонера області, ідею створити сторінку в соціальній мережі спеціально для оприлюднень фактів порушень, відзнятих на фотопристрої, йому подав прес-секретар Олег Подебрій.


Василь Варцаба переконаний, що люди, побачивши фото свого авто, припаркованого на зеленому газоні, зроблять відповідні висновки і наступного разу паркуватимуться виваженіше. Також генерал пообіцяв реагувати на всі факти таких порушень і вживати до правопорушників відповідних заходів.

Вже наступного дня після спілкування з журналістами у Facebook була створена сторінка «Закарпаття. Стіна сорому», де всіх охочих закликають «взяти участь у справі фотофіксації «нахабних водіїв»».

Під час прес-конференції Василь Варцаба озвучив ще одну пропозицію: закупити і передати журналістам світлові жилети, які б останні одягали під час проведення масових заходів у населених пунктах. Генерал-майор міліції зазначив, міліціонерам у таких випадках буде простіше встановити працівників ЗМІ, а відтак сприяти у їхній діяльності. Така практика, за словами Василя Варцаби, вже впроваджується в Центральній і Східній Україні. У разі погодження з місцевими журналістами голов­ний міліціонер готовий дати відповідне розпорядження для закупівлі жилетів для журналістів.

Що стосується результатів роботи закарпатської міліції за останні 5 місяців, головний міліціонер краю зазначив, на 40 % знизилася кількість вбивств, у всіх випадках особи, що скоїли злочин, встановлені. З минулих років вдалося розкрити майже 250 злочинів. Порушено 22 КС про хабарництво.

8 КС порушено стосовно працівників міліції. 54 адмінпротоколи виписані на працівників міліції, які порушили правила дорожнього руху.

З приводу підпалів авто — однієї з актуальних тем на сьогодні — Василь Варцаба зазначив: «Є проблема з підпалами. Наразі працює слідчо-оперативна група у складі 7 осіб. І вже на сьогодні ми маємо певні напрацювання. У нас є інформація стосовно людей, які скоювали деякі з підпалів, а також ДНК паліїв. Думаю, ми розкриємо ці підпали».

Людмила Федоришина

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат