Перше місце за дитячою злочин­ністю займають Мукачево і район

Наталія Каралкіна 31.05.2013 14:10 КРИМІНАЛ

Від початку року неповнолітніми області було скоєно 143 злочини на відміну від 153, зафіксованих у минулому році. Про це під час брифінгу до Дня захисту дітей повідомив   Василь Мадяр, начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Закарпатській області, підполковник міліції.


Найчастіше злочини, які скоюють діти, це крадіжки. Важкі злочини переважно мають фактор участі. Наприклад, у розбої, скоєному в Хусті, неповнолітній брав участь із дорослими. За подібне втягнення передбачена окрема відповідальність. Неповнолітні помилково вважають, що уникнуть відповідальності.

Для роботи з неповнолітніми залучають різні інституції: службу у справах дітей, соціальні служби, прокуратуру, правоохоронців, громадські, благодійні організації. Однак базову функцію у вихованні здійснює сім’я. Погано, коли міліціонери втручаються у виховання, вважає Василь Мадяр. У свою чергу Василь Варцаба, начальник УМВС України в Закарпатській області, переконаний, що на кордоні між криміналом і дитиною стоїть міліція. Основне завдання правоохоронців полягає у зміцненні цих кордонів.

Наразі на обліку перебувають 382 підлітки Закарпаття. Цього року спостерігають зниження злочинності в Ужгороді, зате в Ужгородському районі — зростання. Перше місце за дитячою злочинністю займають Мукачево і Мукачівський район.

Наталія Каралкіна

ТЕГИ : Мукачево

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат