На Закарпатті незаконно виділяли 2 га землі

16.03.2012 15:21 КРИМІНАЛ

Прокуратура Великоберезнянщини попередила незаконне виділення землі.

Зокрема, упродовж   двох місяців 2012 року прокуратурою цього району у сфері земельних правовідносин принесено 5 протестів, заявлено 5 позовів. Протести були принесені на рішення ряду сільських рад, які усупереч земельному законодавству надали у власність земельні ділянки громадянам. Внаслідок вчасного реагування прокуратури попереджено незаконне виділення земельних ділянок площею більше 2 га.
Крім того у Великоберезнянський районний суд подано три позови щодо усунення перешкод у користуванні земельними ділянками, що належать державному підприємству - Службі автомобільних доріг України. На даний час два позови судом розглянуті та задоволені, один знаходиться на розгляді.
Зосереджена увага   прокуратури району також на своєчасності та повноті сплати земельного податку. На цьому напрямі роботи також вжито певних заходів цивільно - правового характеру. Так, у січні 2012 року в інтересах ДПІ до одного з підприємств району заявлено позов на суму 54 тис. грн., який знаходиться на розгляді в суді.
Прокуратура району звертає увагу громадян на статтю 197-1 КК України, яка передбачає за самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво, кримінальну відповідальність (позбавлення волі на строк до трьох років) та штраф у розмірі 3400 грн.


За матеріалами Прес-служби прокуратури Закарпатської області

ТЕГИ : дерибан земліПрокуратураЗакарпаття

Коментарі :


18.03.2012 11:39 лопас

комедію корчить прокурор чому б не провірити скільки тої землі розкрали самі прокурори і скільки за це сплачено податків ха ха


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат