Податкова "накрила" злочинне угруповання у Закарпатті

admin 12.12.2012 10:22 КРИМІНАЛ

Вперше податківцями Закарпаття припинено діяльність організованої злочинної групи.

Наприкінці серпня – початку вересня податкова міліція Закарпаття повідомляла про ліквідацію найбільшого за останні роки нелегального виробництва фальсифікованої алкогольної продукції майже в промислових масштабах.
"На сьогодні досудове розслідування встановило, що готувало та вчиняло злочин п’ять осіб. Вони попередньо зорганізувалися, розподілили свої функції та діяли за єдиним розробленим планом, тобто злочини були вчинені організованою злочинною групою", – зауважив перший заступник голови – начальник управління податкової міліції ДПС у Закарпатській області Євген Приндак.

Відомості про вчинення злочинів за частиною 3 статті 204 та статтею 216 Кримінального кодексу України (незаконне виготовлення алкогольних напоїв з недоброякісної сировини, що становлять загрозу для життя і здоров’я людей, а також підробка акцизних марок на алкогольну продукцію) внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань, слідчими податкової міліції провадиться досудове розслідування.

Під час досудового розслідування проведено ряд обшуків, під час яких виявлено та вилучено предмети злочинної діяльності на суму близько 500 тис. грн.:   автомобіль, понад 6,5 тисяч літрів спирту, близько 2 тис. пляшок фальсифікованого алкоголю, понад 3 тис. підроблених акцизних марок, 47 тис. грн., здобутих злочинним шляхом, банківські картки, мобільні телефони, печатки, комп’ютер, блокноти з чорновими записами.

Висновки експертизи підтвердили підозри щодо невідповідності алкогольних напоїв діючим стандартам, прямої загрози життю і здоров’ю людини при її вживанні, а також факт підробки наклеєних акцизних марок.

На правопорушників чекає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

admin


За матеріалами управління податкової міліції   ДПС у Закарпатській області

ТЕГИ : ПодатковаЗакарпаття

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат