Українця зловили на кордоні з 52 пляшками дорогого італійського шампанського

admin 30.10.2012 13:56 КРИМІНАЛ

Замість двох літрів вина, як це передбачено вітчизняним митним законодавством, громадянин України вирішив «непомітно» та без оподаткування завезти з-за кордону 52 пляшки дорого італійського шампанського торгової марки «Martini Asti» (D.O.C.G. spumanti), що коштує щонайменше 13 тисяч гривень.

Так, вчора на митному посту «Тиса» чопські інспектори склали протокол про порушення митних правил відносно львів’янина, який свідомо вказав у митній декларації про наявність лише двох пляшок білого ігристого вина.
Однак, коли митники перевірили вміст багажного відділення мікроавтобуса «Мерседес-Бенц»», яким українець повертався з Італії, то виявили у 9 картонних коробках алкогольні напої італійського виробництва загальною кількістю 52 пляшки місткістю 0,75 літрів, які водій чомусь «забув» задекларувати та сплатити відповідні митні платежі.
Зазначене порушення задокументовано за ст.472 Митного кодексу України, а не задеклароване шампанське вилучено на склад митниці.
До слова, з початку 2012 року чопські митники склали 247 протоколів про порушення митних правил, що стосуються незаконного переміщення майже 13 тисяч літрів спиртних напоїв на суму 850 тисяч гривень, на кордонах зі Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Найбільшу кількість протоколів про ПМП фіксується на митному посту «Тиса», в середньому щомісяця до 40 фактів незаконного ввезення до України винних напоїв з Євросоюзу.

Нагадаємо, що згідно вимог ч.2 п.2 ст.376 Митного кодексу України   громадянам, які досягли 18-річного віку дозволяється ввозити алкогольні   напої   та тютюнові вироби на митну територію України   в   ручній   поклажі   або супроводжуваному   багажі   без   сплати   митних   платежів   та   без письмового   декларування   у   таких   кількостях   із   розрахунку   на   одну   особу:   5   літрів   пива, 2 літра   вина, 1   літр   міцних (із   вмістом   спирту більш   як   22%) алкогольних   напоїв.
       

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат