Декана УжНУ, у якого знайшли "гербарій" з грошей, судитимуть за хабарництво

admin 17.10.2012 11:31 КРИМІНАЛ

15 жовтня прокуратурою області скеровано до суду кримінальну справу по обвинуваченню декана економічного факультету УжНУ Василя Мікловди у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України. (одержання хабара в особливо великому розмірі- карається позбавленням волі на строк від 8 до 12 років з конфіскацією майна).

Слідством встановлено, що 21 травня 2012 року близько 10 год. декан економічного факультету УжНУ Василь Мікловда перебуваючи в своєму службовому кабінеті, вимагав та одержав від студентки УжНУ   Ч., раніше обумовлену суму хабара в розмірі 1200 доларів США за позитивну здачу останньою та її братом державного іспиту.
Перевіркою за даним фактом встановлено,   що декан справді вимагав та одержав раніше обумовлену суму хабара.
Також, 19 червня декан отримав хабар в розмірі 1200 доларів США, вже від рідного брата студентки Ч., після чого з вказаними грошовими коштами був викритий працівниками УБОЗ УМВС України в Закарпатській області на місці вчинення злочину.
Таким чином, в результаті протиправних дій декан отримав хабар загальною сумою 2400 доларів США. При затриманні декана у його службовому кабінеті був виявлений букет, вироблений із грошей різного номіналу. Цей букет був вилучений у ході обшуку.
Весь цей час декан перебуває на підписці про невиїзд.


Джерело:   Прес-служба прокуратури Закарпатської області

admin

Коментарі :


18.10.2012 04:46 для земляки

А для чого владним органам перед виборами заплямовувати себе? Мовчать бо так треба,А самі перші злочинці!


18.10.2012 00:09 земляки

Ну звичайно «Декана економічного факультету УжНУ судитимуть за хабарництво»…! Але, чому з боку правоохоронних органів,   такий неодинаковий підхід по притягненню до відповідальності за одержання хабара? Так, до прикладу: «На Закарпатті викрили чергового сільського голову-хабарника. Вчора у Тячівському районі Закарпаття правоохоронці затримали сільського голову, який намагався отримати хабара. Від мешканця села Тересва надійшла заява про те, що в той самий день голова сільради с. Вільхівці, державний службовець 7-го рангу вимагав від нього хабара у розмірі 500 доларів США за надання дозволу на цілодобову роботу кафе-ресторану у с. Вільхівці. Гроші були вилучені у приміщенні сільської аптеки, де працює дружина голови сільради, відразу після передачі їх заявником жінці за вказівкою самого сільського голови. Олександра БЕРЕГОВА, KARPATNEWS.in.ua admin 14.03.2012, 11:07». І що далі? А нічого, до цього часу працює на роботі, відпочиває тощо. А прес-служба прокуратури Закарпатської області мовчить, коли буде скеровано до суду цю кримінальну справу по обвинуваченню вказаного сільського голови у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.368 КК України.


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат