Чех намагався незаконно переслати до України частини вогнепальної зброї

admin 28.09.2012 09:02 КРИМІНАЛ

Нещодавно інспектори сектору митного оформлення міжнародних поштових та експрес відправлень Чопської митниці виявили в одній із посилок п’ять частин вогнепальної зброї.

Передачу відправляв громадянин Чехії на адресу мешканця м.Ужгород, зазначивши в митній декларації товар, як «дерево». Проте, під час детальної перевірки міжнародного поштового відправлення чопські митники засумнівалися в достовірності вказаних відомостей і направили виявлені предмети до Центрального митного управління лабораторних досліджень та експертної роботи Держмитслужби України.
Відтак, проведена експертиза підтвердила, що кожний з п’яти предметів є частиною вогнепальної зброї військового зразка – ложею гвинтівки (карабіну) марки «Mauser» зразка 1898 року (ймовірний виробник - Німеччина). Кожна з лож виготовлена заводським способом з деревини із застосуванням металічних елементів із серійними номерами.
Тож, за надавши митному органу неточних відомостей про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню при переміщенні через митний кордон України, відносно чеха складено протокол про ПМП за ст.472 МКУ. Виявлені частини вогнепальної зброї військового зразка митники вилучили.

Вікторія Сенгетовська,
прес-секретар Чопської митниці

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат