Жителю Туреччини загрожує від 7 до 9 років ув’язнення за переправлення нелегалів

admin 13.08.2012 16:05 КРИМІНАЛ

8 серпня ц.р. слідчі Управління СБУ в Закарпатській області скерували до суду кримінальну справу, порушену стосовно громадянина Туреччини, який намагався переправити чотирьох нелегальних мігрантів через українсько-словацький державний кордон.


Як з’ясувалося, у 2009 році іноземець вже був засуджений до 5 років позбавлення волі за незаконне переправлення осіб через державний кордон України та підроблення документів. Але за рішення суду був достроково звільнений від відбування покарання та видворений з України.

У червні ц.р. зловмисник взявся організувати незаконне переправлення двох співвітчизників та двох сирійців транзитом через Україну до ЄС. Оскільки зловмиснику було заборонено в’їжджати в Україну, він скористався фальшивим паспортом на інше ім’я.

З групою нелегальних мігрантів організатор дістався до Ужгорода через Одесу та Львів різними видами транспорту. Аби переправити нелегалів в обхід пункту пропуску через українсько-словацький державний кордон, зловмисник винайняв таксі.

Правоохоронці затримали правопорушників на автодорозі поблизу населених пунктів Тарнівці-Концово Ужгородського району, що за півтора кілометра до кордону України зі Словацькою Республікою.

Стосовно громадянина Туреччини слідчі УСБУ в Закарпатській області порушили кримінальну справу за ч.3 ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує від 7 до 9 років ув’язнення.


Прес-центр СБ України

admin

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат