Ціна «мирової угоди»

29.06.2012 16:05 КРИМІНАЛ

Як розкрадали Ужгородський університет.


До уваги правоохоронних органів, прореагуйте на лист у редакцію. «Два мешканці Ужгорода у 2011 році вирішили розбагатіти земельною ділянкою в престижному кварталі за рахунок УжНУ, знищивши при цьому добротний павільйон — капітальну будівлю, що була на балансі цього закладу. Щоби домогтися відповідної судової ухвали, розіграли тіньову комбінацію «взаємних поступок» у вигляді мирової угоди. З неофіційних джерел відомо, що її ціна дорівнює кільком рокам позбавлення волі.

Якщо нашій прокуратурі до снаги показати свій професіоналізм, відповісти мав би «благодійний» тандем — екс-ректор Микола Вегеш і екс-проректор Віктор Бульчак. Характерний нюанс: в ухвалі суду йшлося про те, що громадяни-претенденти на частку університетської нерухомості повинні власними силами і за власний рахунок демонтувати павільйон, який використовувався інженерно-технічним факультетом. Але Вегеш видав наказ, де зобов’язав службових осіб університету «організувати демонтаж павільйону» на землю, що належала університету і теж була віддана приватному власникові за подібною «схемою».

У підсумку в УжНУ не залишилося ні землі, ні будівлі. Все це «безкорисливо». Коли ж під час незаконного проникнення сторонньої особи у приміщення і на територію університету та знищення нею частини університетської огорожі втрутився наряд міліції, то екс-проректор неждано встав на захист руйнівника. Це викликало справжній шок у працівників університету. Вони пересвідчилися, які рейдерські комбінації розробляє та втілює їхнє керівництво. Це відбулося недавно — у грудні минулого року. Нині оті горе-начальники чомусь «білі і пухнасті». За 2 гривні 29 копійок Вегеш, будучи ректором, придбав у університету «квартиру» вартістю 2 439 565 гривень 27 копійок станом на 1 січня 2012 року.

Ось де причина того, що УжНУ зараз перебуває у борговій ямі. Коли «хапнули» 2,4 мільйона тільки в одному епізоді, то можна собі уявити повну картину безладу, яка панувала в УжНУ. Доки ті, хто збагатився коштом університету і держави на мільйони гривень, будуть безкарними? Де КРУ, де прокуратура? Володимир Козак».

Коментарі :


29.06.2012 22:39 не козак




Автор: не козак   29.06.2012 22:25  


До відома Володимира Козака. Земля, на якій знаходиться павільйон належить місту Ужгороду, а не УжНУ. Части ну павільйону, який не використовується років з 15, а саме 1,5 погонних метрів демонтували, решта павільйону до цього часу знаходиться в стані придатному до експлуатації. Демонтаж відбувся тому, що демонтована частина павільйону перешкоджала сусілам в користуванні належною їм земельною ділянкою, межі якої визначила теж міська рада м.Ужгорода. Крім цього, правомірність демонтажу, списання та облікування демонтованої частини павілйьону у березні поточного року перевіряли правоохоронці. За результатами перевірки порушень не виявлено. До уваги читачів - мова йде про павільйон, який знаходиться за адресою Капітульна, 13, і межує зприватною забудовою по Капітульній, 17.




29.06.2012 22:25 не козак

До відома Володимира Козака. Земля, на якій знаходиться павільйон належить місту Ужгороду, а не УжНУ. Части ну павільйону, який не використовується років з 15, а саме 1,5 погонних метрів демонтували, решта павільйону до цього часу знаходиться в стані придатному до експлуатації. Демонтаж відбувся тому, що демонтована частина павільйону перешкоджала сусілам в користуванні належною їм земельною ділянкою, межі якої визначила теж міська рада м.Ужгорода. Крім цього, правомірність демонтажу, списання та облікування демонтованої частини павілйьону у березні поточного року перевіряла служба боротьби з екномічними злочинами. За результатами перевірки порушень не виявлено. До уваги читачів - мова йде про павільйон, який знаходиться за адресою Капітульна, 13, і межує зприватною забудовою по Капітульній, 17.


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат