На Закарпатті стануть доступними якісні послуги з ВІЛ у закладах охорони здоров’я

09.01.2024 20:34 ПОДІЇ

 

Закарпаття – серед регіонів, де впроваджуватимуть важливий проєкт USAID «REACH 95: Доступність якісних послуг з ВІЛ в закладах охорони здоров’я України», повідомив перший заступник голови ОВА Мирослав Білецький.

Сьогодні зустрівся і предметно поспілкувався із представниками дирекції проєкту та Центру громадського здоров’я, які спільно втілюють ініціативу.

Поки триває підготовка до старту кампанії, що запланований на квітень 2024 року. На цьому етапі за участі департаменту охорони здоров’я ОВА обирають медичні заклади області, де впроваджуватимуть проєкт, регіональних координаторів. Долучитися до нього можуть від 10 до 15 закладів, а медичний персонал, який працюватиме за цим напрямком, пройде необхідне навчання.

Головна мета ініціативи - покращити доступ до високоякісних послуг протидії ВІЛ-інфекції, зокрема завдяки тестуванню, профілактиці та підтримці пацієнтів на шляху лікування.

Тому у межах проєкту фахівці співпрацюватимуть із закладами первинної, вторинної та третинної ланки, а кожен охочий чи особи з ризиками ВІЛ можуть пройти тестування чи самотестування, отримати консультацію спеціалістів. Завдяки ініціативі буде змога ефективніше виявляти випадки захворюваності, особливо серед старших груп населення та осіб, які в зоні ризику інфікування.

Проєкт триватиме до 2028 року, але вже на цьому етапі є розуміння, що його можуть продовжити до 2030, щоб покращити та закріпити результати.

Про те, які саме лікарні потраплять до проєкту, буде відомо трохи згодом.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат