На кордоні з Угорщиною службовий пес винюхав в авто незадекларовану готівку - 90 тисяч євро

Закарпатська митниця 19.02.2024 22:15 ПОДІЇ

На митному посту «Астей», що на українсько-угорському кордоні, за допомогою кінологічної команди закарпатські митники запобігли незаконному переміщенню 90 тисяч євро.

Значну суму готівкових коштів вирішили не декларувати під час проходження митного контролю у «зеленому коридорі» дві громадянки України, які їхали на авто до Угорщини у приватних справах. У ході митного контролю було задіяно кінолога з чотирилапим лабрадором Балу, який натренований на пошук валюти. Нюх досвідченого помічника митника не підвів, пес за лічені хвилини дав чітке спрацювання.

Готівкові кошти виявлено у транспортному засобі на задньому сидінні серед особистих речей жінок, що знаходилися в сумочках. Будь-які документи, які б підтверджували легальність - дозволи банківських установ на вивезення виявленої суми валюти, жодна з громадянок при собі не мали.

Відносно громадянок складено протоколи про порушення митних правил за ч.1 статті 471 Митного кодексу України. Її санкції передбачають накладення штрафу в розмірі 20% суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування.

Нагадаємо, згідно вимог митного законодавства фізичні особи можуть переміщувати через митний кордон України готівкову валюту і банківські метали в сумі/вартістю, що не перевищує в еквіваленті 10000 євро, без письмового декларування митному органу та надання дозвільних документів.

Закарпатська митниця

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат