Хустська прокуратура звернулася до суду, аби передати громаді безхазяйне майно, вартістю 4,9 млн грн

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури 25.10.2024 19:45 ПОДІЇ

Хустська окружна прокуратура звернулася до суду з позовом, аби передати у комунальну власність громади безхазяйне майно, розташоване на території району.

Раніше прокурори виявили порушення вимог законодавства у сфері комунального майна, зокрема щодо визнання безхазяйними об’єктів нерухомості у с. Приборжавське. Йдеться про виробничий будинок із господарськими (допоміжними) будівлями та спорудами, вартість якого оцінена у 4,9 млн грн.

Так, було виявлено, що це майно більше року перебувало на обліку як безхазяйне. За цей час так і не вдалося виявити його власника – жодна особа не звернулася до сільради з питань належності їй зазначеної нерухомості. З огляду на це прокуратура звернулася до суду в інтересах держави в особі Довжанської сільської ради із заявою про передачу будівлі у комунальну власність, як це передбачає законодавство.

Варто зазначити, що наявність не переданого територіальній громаді безхазяйного майна позбавляє орган місцевого самоврядування можливості здійснювати належне управління та розпорядження цим майном, використовувати його, а також вживати заходи щодо його збереження.    

Наразі Іршавський районний суд за позовом прокуратури відкрив провадження у справі, її розгляд триває.

Пресслужба Закарпатської обласної прокуратури

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат