Митрополит Київський і всієї України Блаженніший Епіфаній вперше відвідав Закарпаття

25.10.2024 17:54 ПОДІЇ

 

На Закарпатті перебуває митрополит Київський і всієї України Блаженнійший Епіфаній, - повідомив т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький. - Разом з головою Закарпатської облради Романом Сараєм вручили митрополиту спільну відзнаку ОВА та обласної ради – нагрудний знак «За розвиток Закарпаття».

Провели спільну зустріч із представниками профільних структурних підрозділів ОВА.

Наша область має унікальний природно-ресурсний та значний економічний потенціал. Та найбільше багатство Закарпаття ‒ це сформована упродовж віків висока культура міжнаціональних та міжконфесійних взаємин, толерантність у ставленні до кожного.

Подякував Блаженнійшому Епіфанію за увагу до нашого краю, за участь церкви та духовенства у житті краю, за турботу та опіку над краянами, воїнами, внутрішньо переміщеними особами, які переїхали на Закарпаття із регіонів, охоплених війною.

Чимало священників залишають свої місця служіння і йдуть до війська як капелани. Вони надихають, вселяють віру, підтримують дух наших воїнів. У тилових регіонах представники духовенства облаштовують гуманітарні хаби, збирають пожертви на допомогу армії, амуніцію, дрони.

Це яскраво свідчить про єдність українців, де вони б не були, чим би вони не займалися.

Вдячний за благодійну працю духовенства. Адже церква не тільки укріплює віру, а й гуртує краян навколо загальнонаціональної ідеї – перемоги над агресором.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат