У Закарпатській ОВА переконували громади закуповувати транспорт та техніку вироблені в Україні

24.10.2024 16:16 ПОДІЇ

 

Сьогодні на Закарпатті відбулася міжвідомча нарада, присвячена публічним закупівлям громадами транспорту та комунальної техніки, - повідомив заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо.

- До заходу, котрий відбувся в межах ініціативи Президента України «Зроблено в Україні», долучилися народні депутати, представники профільних департаментів обласної військової адміністрації, ТГ, місцеві й релоковані виробники. Головним фокусом обговорення було підвищення ефективності закупівель і популяризація української техніки.

Під час наради було презентовано «Каталог української техніки для громад», до якого увійшли 32 виробники та 255 одиниць техніки. Каталог охоплює чотири основні розділи: громадський транспорт, комунальна, спеціальна техніка та навісне обладнання. Це широкий вибір техніки, яка здатна забезпечити потреби українських ТГ у багатьох сферах.

Одним із ключових аспектів, на якому наголошували учасники наради, були переваги купівлі транспорту, який виготовляють у нашій державі. Це не лише надходження податків у бюджет, але й забезпечення швидкого доступу до запчастин завдяки наявності локальної бази компонентів. Замовлення на українські підприємства сприяють стабільній роботі бізнесу, створюють нові робочі місця і підтримують економіку країни.

Ми, зі свого боку, детально розповіли про нагальні потреби наших громад у техніці. Зокрема, є попит на громадський транспорт, пожежні машини та різні види комунальної техніки для обслуговування доріг і інфраструктури.

Наявність таких машин дозволить більш ефективно вирішувати завдання з благоустрою, підтримки порядку та безпеки на місцях. Тож спільними зусиллями ми зможемо не лише зміцнити економіку, а й створити комфортніші умови для життя в наших громадах завдяки якісній українській техніці.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат