Віктор Микита зустрівся із заступником міністра закордонних справ Угорщини Левенте Модьором

19.10.2024 19:56 ПОДІЇ

 

За дорученням Керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака провели зустріч із заступником міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини, парламентським державним секретарем Левенте Модьором, - повідомив заступник голови Офісу президента Віктор Микита.

- На порядку денному – питання співпраці угорських та українських областей, а також взаємодія в межах плану реалізації регіональних інфраструктурних проєктів.

З перших днів повномасштабної війни партнери підтримують українців, які внаслідок збройної агресії росії вимушено переїхали з прифронтових територій до Угорщини, громади у різних областях України.

У співпраці із нашими регіонами у деокупованих ТГ Київщини й на Закарпатті вже втілено ініціативи з будівництва дитячих садків, освітніх осередків, будинків матері та дитини, спортивних центрів, місць проживання ВПО тощо. У громадах Херсонщини триває реалізація проєктів з відновлення водопостачання.

Також можемо констатувати завершення робіт з будівництва нового ЦНАПу в Бучанській громаді, котрий надаватиме послуги понад 6 тисячам людей.

Щорічно Угорщина приймає на відновлення й оздоровлення тисячі дітей. Окремо працює спільна програма з надання стипендій для отримання вищої освіти в Будапешті.

Ці та багато інших проєктів реалізовуються саме у співпраці на регіональному рівні. Така модель довела свою ефективність, тож ми розширюємо роботу із залучення до партнерства нових угорських областей і громад.

До зустрічі також долучилися Заступник Керівника Офісу Президента України Ігор Жовква, Заступник міністра закордонних справ України Євген Перебийніс, народна депутатка України Юлія Гришина та інші.

Дякую пану заступнику міністра зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини за цю підтримку. Продовжуємо розвивати наші партнерські зв’язки на міжрегіональному рівні, які допомагають українцям долати наслідки збройної агресії країни-терориста.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат