У Міжгірʼї врятували 7-річного хлопчика, який впав у колодязь

18.10.2024 18:27 СОЦІО

«Дитина втопилася в колодязі!» – кричала в телефон на лінію 103 мама 7-річного хлопчика. Виклик надійшов сьогодні о 11:51 з Міжгір'я, - повідомляє КНП «Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги» ЗОР.

- Вже за 10 секунд бригада №501 мчала на допомогу. Один диспетчер передавав виклик бригаді, а інший заспокоював маму та пояснював, що негайно потрібно робити до приїзду швидкої. За 4 хвилини медики вже були на місці.

«Стан хлопчика важкий: порушена свідомість, сатурація – 64%, переохолодження – температура тіла 34,8°C, хрипи в легенях, – розповідає лікарка Надія Грохола. – У таких ситуаціях рахунок йде не на хвилини, а на секунди. Ми діяли максимально швидко: підключили кисень, монітор, зігріли і одразу ж зателефонували до Міжгірської лікарні, що транспортуємо важкого пацієнта після утоплення... У приймальному відділенні нас чекали педіатр і реаніматолог. Зараз дитина знаходиться у реанімаційному відділенні».

Як зазначила медикиня, подібний випадок трапився два місяці тому – тоді в цей же колодязь впало маля ще меншого віку – 1 рік 9 місяців. Тоді дитинку врятували, хоча стан її теж був важкий.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

СОЦІО

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат