Створіть домашній офіс: три поради для ефективної дистанційної роботи

18.10.2024 14:35 ДОЗВІЛЛЯ



Спочатку ковід, далі війна – виклики, які популяризували дистанційну зайнятість і фактично перетворили її на буденність для десятків тисяч українців. Водночас далеко не всім до душі подібне, оскільки вдома, як правило, безліч тригерів, які відволікають від задач.

  • Самоконтроль і організація власного простору так само важливі, як і обладнання, що використовується для роботи. Водночас останнє хоча б можна вчасно обновляти за допомогою RoboCash – Кредит онлайн | онлайн-кредит.

Сьогодні ви дізнаєтеся, як перетворити оселю на комфортний офіс, збільшивши свою продуктивність під час роботи.

Як організувати home-office

Оптимізувати результативність дистанційки можна, знявши квартиру-студію й усамітнюючись на час роботи. Однак це надто дорого, тому далеко не завжди рентабельно. Відповідно, цей варіант підійде лише одиницям, на відміну від наступного.

Отже, значно простіше та дешевше створити робоче місце вдома. Для цього знадобиться мінімум витрат та зусиль.

Ключовими викликами стануть:

● Члени родини, які постійно знаходяться вдома і відволікають.
● Обладнання, яке може не відповідати потребам.
● Рутинні справи, неможливі під час роботи в офісі.

Розгляньмо детальніше алгоритми усунення кожного з зазначених пунктів.

Створіть робоче місце

Звільніть свій робочий простір від зайвих речей. Лишіть мінімум, який дозволить фокусуватися на задачах, не заважатиме під час комунікацій з командою, клієнтами тощо. Підійде звичайний комп'ютерний стіл, настільна лампа та крісло, яке дозволить комфортно працювати цілий робочий день.

Потурбуйтесь про технічне забезпечення

Обладнання відіграє надважливу роль в продуктивності під час роботи. Залежно від роду діяльності, вам знадобиться повноцінний ПК з кількома моніторами. Або ж може бути достатньо «офісного» ноутбука. В будь-якому випадку підтримуйте актуальність техніки, яка також впливатиме на комфорт роботи.

Не забувайте про самодисципліну

Поговоріть з членами сім'ї щодо поведінки впродовж робочого дня. Визначте час, коли зможете відволіктися, наприклад, в обід. Плануйте рутинні справи так, щоб вони не впливали на вашу продуктивність та дедлайни. Напрацьовуйте звички, за допомогою яких ви автоматизуєте свій графік.

Безпека понад усе

На випадок екстренних відключень електроенергії варто підготувати додаткове обладнання, як-от зовнішні АКБ, системи резервного живлення тих типів, які дозволені умовами експлуатації приміщення чи об'єкту нерухомості.

Налаштуйте сповіщення про повітряні та інші небезпеки. Не ігноруйте їх, оскільки навіть мінімальний рівень ризику може стати фатальним.

Напрацьовуйте власну стратегію дистанційної роботи та бережіть себе!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ДОЗВІЛЛЯ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат