Щотижня на базі ОВА проводитимуться відкриті онлайн-зустрічі підприємців із місцевою владою

15.10.2024 19:09 ПОДІЇ

В усіх областях країни розпочали роботу регіональні офлайн та онлайн-платформи для комунікації підприємців із представниками місцевої влади, - повідомив заступник голови Офісу президента Віктор Микита.

- «Діалог влади та бізнесу» створено на виконання доручення Володимира Зеленського з метою оперативного розв'язання поточних проблемних питань підприємців у кожній конкретній області й територіальній громаді на базі Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Головним завданням ініціативи є покращення економічного й інвестиційного клімату в областях, збільшення кількості нових підприємств, розширення наявних виробництв, покращення динаміки надходжень до місцевих бюджетів тощо.

Глава держави звертає особливу увагу на важливості збереження і створення робочих місць у регіонах, про що неодноразово було наголошено на засіданнях Конгресу в різних куточках країни. Забезпечити ефективне виконання цих завдань можна лише в багаторівневій, системній комунікації із бізнесом, починаючи з громад та регіонів.

У межах цієї роботи спільно із Міністерством економіки України щотижня в кожній області на базі ОВА будуть проводити відкриті онлайн-зустрічі підприємців із місцевою владою, на яких кожен отримає можливість донести до керівництва краю і представників центральних органів виконавчої влади на місцях свої пропозиції щодо покращення економічного клімату, проблемні питання, які негативно впливають на розвиток бізнесу тощо. Один раз на місяць такі засідання проводитиме особисто очільник області.

Окрім того, щокварталу буде проводитися регіональний форум за участі представників бюджетоутворюючих підприємств краю, профільних міністерств відповідно до запиту, очільників громад та інших для особистої комунікації, налагодження звʼязків, покращення взаємодії.

Питання місцевого рівня підлягають невідкладному реагуванню та вирішенню.

Питання державного рівня оформлюються зверненнями і пропозиціями до відповідних інституцій.

Новий формат системного та конструктивного діалогу влади й бізнесу на обласному рівні дозволить вчасно реагувати на запити підприємців, підтримувати їх, формувати критично важливий в умовах війни пакет пропозицій для розгляду на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат