Шмигаль приймав словацького прихильника росії на базі ужгородського прихильника путіна

12.10.2024 19:21 ПОДІЇ

Словацький глава уряду Роберт Фіцо вже друге прибув на Закарпаття, щоб зустрітися з українським главою уряду Денисом Шмигалем. Якщо першого разу зустріч відбулася в «Деренівській Купелі», то цього разу МЗС чомусь вирішило, що прихильному до росії словацькому прем’єру буде зручніше спілкуватися зі Шмигалем на базі «Верховина», яка належить прихильнику путіна Володимирові Гісему.

Численні журналісти, для яких на «Верховині» не знайшлося навіть стільців під час брифінгу, задавалися питанням – якого біса зустріч була організована саме на базі, яка обгородила парканом прохід до Невицького замку, а у власника бази силовики знайшли портрети путіна та печатки російських підприємств? Питання риторичне.

Тим не менше, Фіцо хоч і прихильний до росії і не бажає, щоб Україна вступала до НАТО, але пообіцяв, що підтримає вступ України до Євросоюзу, а також домовився про реалізацію ряду важливих для нас спільних проектів, які стосуються енергетики, логістики та розбудови прикордонної інфраструктури.

Йшлося зокрема про спільний проєкт із модернізації електричного інтерконектора «Мукачево – Вельке Капушани». Очікується, що його завершать до кінця 2028 року. Він важливий для України задля досягнення енергетичної стабільності, зокрема на випадок блекаутів.

Словаччина також готова надати техніку для розмінування територій. Крім того, йшлося про спільне виробництво розмінувальних машин «Bozena» в Україні.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат