Безкарність та вседозволеність

12.10.2024 19:20 ПОЛІТИКА

Цього тижня правоохоронці було ряд гучних скандалів навколо викриття корупціонерів. Це стосується голів та лікарів медичних комісій, які надають довідки про інвалідність, або визначають опікунство.

Найбільш зухвалою виявилася історія голови МСЕК Хмельницької області Тетяни Крупи. У ході розслідування фактів незаконного оформлення інвалідності чоловікам, що уникали мобілізації, правоохоронці провели обшуки в службових кабінетах та за місцем проживання Крупи.

У її робочому кабінеті виявили 100 тис. дол., медичні документи з ознаками підроблення, а також списки ухилянтів з прізвищами та фіктивними діагнозами.

Крім того, вдома в неї вилучили понад 5 млн доларів, 300 тис. євро, 5 млн грн, брендові прикраси, а також документи, що можуть свідчити про відмивання грошей через бізнес-проєкти. Під час слідчих дій Крупа намагалася позбутися частини грошей, викинувши через вікно дві сумки з половиною мільйона доларів.

Також стало відомо, що у Крупу та її родичів є багато нерухомості в Україні та в країнах Євросоюзу.

Звичайно ж, українці вимагають покарання таких корупціонерів.

У судовому реєстрі від початку великої війни журналісти Економічної Правди знайшли 216 вироків, де фігурує діяльність голів та членів медичних комісій. У 50 з них обвинуваченою стороною є лікарі та члени комісії.

На перший погляд, вироки в таких справах звучать суворо: п'ять років позбавлення волі, як у випадку завідувачки амбулаторії в Одесі, яка організувала злочинну групу для видачі фіктивних довідок. Однак на практиці більшість засуджених звільняють від відбування покарання з випробувальним терміном (як правило – за угодою з прокурором про визнання винуватості) навіть без конфіскації майна.

Тобто, корупціонерів не карають.

Колишній нардеп Микола Томенко на прикладі у Крупою пояснив, чому так відбувається.

Як виявилося, ВСІ знамениті партії та видатні політики сучасності нагороджували та співпрацювали з фігуранткою останнього корупційного скандалу Тетяною Крупою. Її чоловік очолював КРУ, а син – обласний Пенсійний фонд.

Крупа очолила Хмельницький обласний центр медико-соціальної експертизи ще за Ющенка в 2008 році. Вона мала чудовий імунітет від переслідувань правоохоронцями. Прикривали її і за правління Януковича.

А в червні 2015 року тодішній президент Порошенко взагалі відзначає її найвищою державною відзнакою у сфері охорони здоровʼя - вона стає Заслуженим лікарем України. А куратор Хмельниччини бізнес-партнер Порошенка Свинарчук запрошує визначну лікарку до списку Блоку Петра Порошенка. Щоправда місцеві виборці не підтримали такої пропозиції від БПП і вона не стала депутатом.

Цю несправедливість виправляє команда Зеленського. І в 2020 році Таня Крупа нарешті стає депутатом обласної ради, але вже від «Слуги народу».

А в 2023 році Крупа під оплески депутатів від усіх фракцій Хмельницької обласної ради отримує найвищу відзнаку українського парламенту за підписом глави Верховної Ради.

До честі правоохоронців, вони таки викрили Тетяну Крупу на корупції і тепер всі партії відмовляються від затриманої корупціонерки. Всі владні і політичні друзі Тані Крупи заявляють, що ніколи не мали з нею справи і взагалі вперше про неї чують. Дуже знайома ситуація…

«Засуджений за корупцію отримає конфіскацію майна і довічну заборону обіймати державні посади», - сказав 6 років тому Володимир Зеленський. А що ми маємо насправді?...

Корупціонери як крали, так і крадуть мільярдами. Хоча ні. Під час війни крадуть ще більше…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат