Мирослав Білецький відвідав на передовій унікальний госпіталь «метро»

11.10.2024 19:40 ПОДІЇ

 

Під час поїздки до наших захисників на передову відвідав унікальний госпіталь, який лікарі називають «метро». І невипадково, бо знаходиться він глибоко під землею, - повідомив т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

- Ідейним натхненником його будівництва став Роман Кузів, командир угрупування медичних сил і засобів «Схід». Викликає подив, наскільки фахово може підійти медик до реалізації такої ініціативи і як проєктант, і як експерт.

З метою безпеки напрям не вказую, однак дуже б хотілося, щоб він такий був не один, щоб такі шпиталі були по всій лінії фронту.

Збудували його на базі великих сталевих бункерів. Щоб забезпечити функціонування стабпункту, тут є система вентиляції, водопостачання та водовідведення, альтернативні джерела живлення. За добу у 4 операційних можуть надати допомогу близько сотні поранених бійців. Є сучасне багатофункціональне обладнання від партнерів, власна лабораторія. Особлива гордість персоналу – чистота та стерильність, яких вдається дотримуватися у польових умовах.

Попри відносно невисоку вартість вражений масштабами конструкції, тим, як тут усе злагоджено працює. Його перевага в тому, що він знаходиться дуже близько до лінії зіткнення, тому потрапляючи сюди невдовзі після поранення, військовий має значно більше шансів вижити.

Тому потрібно, щоб таких локацій було більше, щоб до їх будівництва доєднався великий бізнес, міжнародні партнери. Зі свого боку готовий комунікувати з донорами, щоб допомогти розширити мережу прифронтових госпіталів.

Кожне життя важливе, тому маємо зробити все, щоб врятувати після поранень якомога більше захисників і захисниць!

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат