Закарпатський бізнесмен уник покарання за внесення у «Шлях» трьох десятків ухилянтів

09.10.2024 16:32 КРИМІНАЛ

Реальний термін покарання Тячівський райсуд замінив на 2 роки умовного.

Тячівський районний суд визнав винним директора підприємства з вантажних перевезень «Транс Бурда» Василя Борку у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та несанкціонованих діях з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах. За внесення у систему «Шлях» 30 військовозобов’язаних чоловіків для їх втечі в ЄС, бізнесмену присудили 5 років ув’язнення. Реальний термін покарання суд замінив на 2 роки умовного.

Як йдеться у вироку суду, який винесли 3 жовтня, упродовж 2022 року Василь Борка фіктивно оформив до себе на підприємство 30 водіїв і вніс їх до системи «Шлях». Після цього вони змогли покинути Україну через різні пункти пропуску.

Підприємця затримали тільки у січні 2024 року. Тоді під час обшуків на фірмі та в помешканні закарпатця правоохоронці вилучили 500 тис. грн готівкою.

Під час судового засідання бізнесмен уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Як наслідок, суддя Віталій Ніточко визнав Василя Борку винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон України та несанкціонованих діях з інформацією, яка обробляється в автоматизованих системах. Закарпатцю присудили 5 років ув’язнення, однак реальний термін покарання замінили на 2 роки умовного.

Додамо, що даними аналітичного порталу Youcontrol, засуджений зареєстрував підприємство «Транс Бурда» у березні 2011 року у селі Нижня Апша Тячівського району з 252 тис. грн статутного капіталу. Компанія займається вантажними перевезеннями і оптовою торгівлею.

zaxid.net

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат