Війна триватиме

05.10.2024 11:33 ПОДІЇ

Були різні думки щодо того, коли закінчиться війна. Була думка, що війна закінчиться перемогою, але ніхто не міг пояснити, що вкладається у зміст слова «перемога». Капітуляція росії? Це неможливо, бо росія ядерна держава.

Могло б бути хоча б тимчасове перемир’я, але і це мало ймовірно. Бо ворог використає перемир’я на збільшення власного військового арсеналу і все одно піде на нас війною.

На жаль, війна триватиме і надалі. І неважливо, чи буде у нас підтримка заходу, чи нам доведеться воювати самим. Росія прийняла бюджет на 2025 рік і військові витрати зросли до 13,5 трильйона рублів. Це майже 7% валового продукту росії, а загальна доля витрат на оборону у бюджеті склала 41% всього бюджету. Тобто, ворог має намір нарощувати військовий потенціал та воювати і надалі.

В України немає таких грошей. Ми й так погрузли у закордонних позиках. Тим не менше, президент Зеленський оголосив і наші військові цифри.

За перші 6 місяців 2024 року в Україні виготовили у 25 разів більше боєприпасів для мінометів та артилерії, ніж протягом всього 2022 року. Про це заявив президент Володимир Зеленський на другому Міжнародному форумі оборонних індустрій.

"Лише за перше півріччя цього року в Україні виробили у 25 разів більше боєприпасів для артилерії та мінометів, ніж за весь 2022 рік. Загальна кількість дронів, які ми зараз в Україні здатні виробляти щорічно, – 4 мільйони, і вже більш ніж півтора мільйона законтрактовано", - сказав Зеленський.

У свою чергу прем'єр-міністр Денис Шмигаль доручив включити до захищених статей бюджету фінансування виробництва зброї та військової техніки, зокрема за програмою "Зброя перемоги".

Ось витяги з його виступу:

▪️“За перші 8 місяців 2024 року виробництво зброї зросло ще вдвічі“.

▪️“Україна будує арсенал для майбутньої безпеки всієї Європи та світу”.

▪️“Ми зараз виготовляємо таку кількість різної зброї, яка у 2022 році здавалася б неможливою“.

▪️“У 2023 році виготовлення зброї зросло у 3 рази“.

▪️“На закупівлю озброєння та військової техніки у 2025 році закладено на 65% більше грошей, це плюс майже 7 млрд доларів“.

Гонка озброєнь триває. Надій на мир майже немає. Ескалація неминуча. А тим часом ми втратили ключове місто на Донеччині – Вугледар. Росіяни, захопивши Вугледар, тепер посунуть на Запоріжжя. Не краща перспектива і в Краматорська зі Слов’янськом.

Нам потрібно думати, як зупинити агресора. Попри все – своєї зброї замало, а Захід досі не дає нам далекобійної зброї. Та й взагалі уваги нам приділяється все менше. Ескалація навколо Ізраїлю та Лівану лякає світ набагато більше, ніж російська агресія проти України.

Нам потрібно готуватися до важкої зими. Ворог суне й суне. А люди гинуть. Експерти вже порахували, що до 2045 року нас буде менше 30 млн., а до 2051-го – 25,2 млн. Тобто, населення України зменшиться вдвічі від часу здобуття незалежності. Тобто, навіть в перспективі після досягнення миру у нас не буде кому відбудовувати державу. Не буде кому сідати за кермо комбайнів. Не буде кому ставати за станки.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат