Підприєць привласнив 4 млн грн на поставці оборонних товарів для військової частини на Закарпатті

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону 01.10.2024 17:35 КРИМІНАЛ

За процесуального керівництва Закарпатської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Західного регіону повідомлено про підозру 32-річному столичному підприємцю за фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, набуття, володіння і розпорядження майном, одержаним злочинним шляхом, а також складання, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до них завідомо неправдивих відомостей, вчинені в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209, ч. 1 ст. 366 КК України).

За даними слідства, підприємець уклав прямий договір із військовою частиною щодо купівлі-продажу обладнання та комплектуючих до дронів. Після цього, він підробив офіційну документацію щодо поставки партії товару та отримав розрахунок – 3,7 млн грн, виділених із бюджету територіальної громади для потреб оборони. Ці гроші підозрюваний присвоїв, а комплектуючі так і не доставив.

Підозрюваного затримано у порядку ст. 615 КПК України та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави, яка становить суму завданих збитків. Встановлюється причетність до злочину інших осіб, у тому числі, серед командування військового формування.

Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат