Мирослав Білецький та голова МЗС Андрій Сибіга відвідали школу для українських дітей у Будапешті

30.09.2024 15:43 ПОДІЇ

Перше закордонне відрядження у новому статусі. Воно збіглося з першим візитом до Угорщини нового очільника МЗС Андрія Сибіги. Разом відвідали школу та гімназію для українських дітей, яка запрацювала 1 вересня цього року у Будапешті, - повідомив т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

- Тут учні можуть навчатися українською мовою з 1 по 12 клас, угорську та англійську мови викладають як іноземні. Зараз у школі здобуває освіту 341 школяр і працює 33 вчителі.

Це просторий, світлий і сучасний заклад, а його учні - активні і кмітливі, готові вчитися, розвиватися, відкривати світ, а в перспективі - розбудовувати і розвивати Україну.

Разом із Андрієм Сибігою та речницею української громади в угорському парламенті Ліліаною Грексою поспілкувалися   з педколективом, обговорили актуальні питання.

Подякували школярам та засновникам закладу - українському товариству «Дім українських традицій» та подружжю Сергія та Олени Безкоровайних - за те, що зберігають свої ідентичність, традиції, а угорській стороні - за сприяння у відкритті школи, за те, що українські діти мають змогу вчитися рідною мовою.

Під час відрядження у Будапешті також відвідав офіс наших постійних партнерів, благодійників - Угорську екуменічну службу допомоги (на фото внизу).

Із перших днів повномасштабного вторгнення Закарпаття стало важливим майданчиком для комунікації із міжнародними організаціями та донорами та хабом, з якого допомога розосереджувалась по всій Україні.

Угорська екуменічна служба допомоги активно допомагає внутрішньо переміщеним особам на Закарпатті, постраждалим внаслідок обстрілів та бойових дій у прифронтових регіонах.

Їхня діяльність охоплює 22 області і майже 700 тисяч осіб. Поспілкувався не тільки із керівництвом організації, а й із командою, яка безпосередньо працює з українськими проєктами. Саме завдяки цим людям тисячі наших громадян відчувають підтримку у складні часи.

Організація активно співпрацює із закарпатськими громадами, надає гуманітарну, психосоціальну допомогу ВПО, реалізовує інфраструктурні проєкти.

Для України загалом і Закарпаття зокрема дуже цінна підтримка міжнародних партнерів.

Вдячні за те, що залишаєтесь з нами, стежите за ситуацією та потребами українців і продовжуєте робити добрі справи.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат