Чи спрацює План Перемоги

28.09.2024 11:55 ПОЛІТИКА

Захід все голосніше хилить нас до перемовин з ворогом. Там вже мало хто вірить, що ми здатні перемогти росію. Ми говоримо про перемогу, але не знаємо, що це таке. Це капітуляція росії? Та ні. Ті не не можуть програти, бо є ядерною державою і вже днями поміняли свою ядерну доктрину, додавши до неї пункт про можливість нанесення ядерного удару по неядерній державі, якщо ця держава несе загрозу суверенітету росії. Тобто, наші прохання до Заходу надати дозвіл на нанесення по ворогу удару далекобійними ракетами і наявність українських військ у Курській області вже є загрозою суверенітету росії і там вже готові нанести по Києву удар тактичною ядерною зброєю.

Президент Зеленський відвідав США. Саме туди він повіз План Перемоги, щоб показати союзникам, що є шанс змусити росію припинити військові дії.

Цей план включає запит на гарантії безпеки Заходу; продовження операції України в російській Курській області, щоб зміцнити позицію Києва на переговорах; постачання зброї; міжнародна фінансова допомога зруйнованій економіці.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак розповів, що запрошення України до НАТО є частиною Плану перемоги Зеленського.

Як додає Kyodo, План перемоги у війні президента України Володимира Зеленського включатиме детальний перелік військової допомоги, життєво важливої для перемоги над Росією, а також прохання про дозвіл атакувати територію Росії ракетами великої дальності.

Що стосується економічних заходів, план передбачатиме інвестиції союзників для розширення виробництва в Україні зброї, як-от безпілотників і ракет, водночас вимагаючи запровадження нових санкцій, щоб послабити здатність Росії продовжувати війну.

Ми розуміємо, що в листопаді у США поміняється президент, але у нас нема впевненості, що новий президент буде абсолютно лояльний до України. Тому наша делегація у США на чолі з Зеленським переконувала тамтешню владу у тому, що потрібно встигнути до виборів виділити ще 8 млрд обіцяних доларів.

Гроші потихеньку дають. А от дозвіл на застосування американських ракет по території росії ми так і не отримали. Байден чітко сказав – «Ні!».

Більше того, виник скандал, через який спікер Сенату США Джонсон навіть вимагає звільнити Посла України в США Оксану Маркарову. А все через те, що Зеленський у рамках візиту до США відвідав патронний завод у Пенсільванії і там не було жодного представника від республіканців, які образилися. Кандидат в президенти Трамп виступив із промовою і сказав, що України більше немає, загинули мільйони українців, втрачено всю спадщину.

Та й не тільки Трамп був песимістичним у своїх прогнозах. Більшість аналітиків прямо сказали, що План Перемоги Зеленського, це   скоріше План Бажань, які виконати нереально. Хоча б через вступ до НАТО. Нам там не бути. Це рішуче сказав і президент Туреччини Ердоган, чия країна вже давно у НАТО.

Український нардеп Гончаренко прямо сказав, що візит Зеленського до США можна вважати провальним, якщо не буде зустрічі з представниками республіканців, бо нам потрібна підтримка від обох партій. «По США ситуація критична і дуже погана», - сказав Гончаренко.

Одним словом, з цього візиту до США ми виклянчали трохи грошей та зброї. Але ми не отримали гарантій для перемоги над ворогом. І хоч в Офісі Президента кажуть, що на випадок відмови західних партнерів прийняти наш План Перемоги у нас є ще план «Б», але всім зрозуміло, що план «Б» це – воювали самотужки. До останнього українця. А це не вихід…

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОЛІТИКА

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат