Причетним до серії підпалу автівок в Ужгороді на замовлення спеслужб рф виявився 21-річний вінничани

26.09.2024 13:42 КРИМІНАЛ

Учора ми повідомляли, що правоохоронці затримали чоловіка, який вчинив кілька підпалів автомобільної техніки в Ужгороді. Палієм виявився 21-річний житель Вінниччини.

Зловмисника викрили 24 вересня вночі, коли він виконував чергове замовлення російських спецслужб і підпалив автомобіль УАЗ, яким користувався військовий.

До цього злочину зловмисник ретельно готувався: камери спостереження зафіксували, як днями раніше він приїхав до однієї з АЗС, придбав пляшку з водою і наповнив її пальним. Згодом, під час проведення обшуків, слідчі вилучили саме цю пляшку із залишками легкозаймистої речовини.

Окрім цього, за оперативними даними поліції затриманий причетний і до підпалу двох автівок на вулиці Баб’яка, що сталося вночі 16 вересня. Тоді вогнем було пошкоджено два автомобілі марки Nissan X-Trail: один з них належав міжнародній організації «Червоний Хрест», інший – військовослужбовцю.

У ході слідства поліцейські встановили, що місяць тому представники російських спецслужб звʼязалися зі зловмисником через соцмережі. Вони запропонували заробіток від 1000 до 1600 доларів за підпали автівок військових. За класичною схемою, в якості підтвердження, виконавець мав надіслати відеопідтвердження. Зловмисник двічі виконав усі умови, однак жодного разу оплати так і не отримав.

Підозрюваного поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Затриманий може провести за ґратами до 10 років, повідомляє пресслужба поліції.

Особисто подякував всім правоохоронним структурам Закарпаття за злагоджену, оперативну і ефективну роботу т.в.о. голови Закарпатської ОВА Мирослав Білецький.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

КРИМІНАЛ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат