Громади Австрії та Закарпаття налагоджують міжрегіональні зв'язки

21.09.2024 14:02 ПОДІЇ

Міжрегіональні зв’язки є надзвичайно важливими для розвитку громад і області загалом, - повідомляє заступник голови Закарпатської ОВА Василь Іванчо. - Під час візиту я взяв участь у конференції Асоціації громад Австрії, де мав змогу поспілкуватися з її Президентом Йоганнесом Преслем та багатьма бургомістрами з різних куточків їхньої країни.

Однією з ключових тем обговорення стала нова онлайн-платформа для взаємодії між австрійськими та українськими громадами, де наші ТГ можуть подавати заявки про необхідність підтримки, а австрійські партнери розглядають, обирають і відповідають на запити.

Окрім того, говорили про запуск ще одного майданчику, де буде інформація про всі громади області, що дозволить містам Австрії дізнаватися більше про нас і співпрацювати в різних сферах, обмінюватися досвідом та реалізовувати спільні проєкти.

Така співпраця між українськими та австрійськими громадами сприятиме розвитку місцевої економіки. Розповів, що завдяки релокації підприємств з постраждалих регіонів на Закарпаття у нас вже діють виробництва з різних галузей: легкої промисловості, машинобудування, IT-сектору тощо. Ці компанії теж прагнуть налагодити нові зв’язки та вийти на нові європейські ринки. Міжрегіональні партнерства відкриють нові можливості для бізнесу, створення робочих місць та залучення інвестицій.

Впевнений, що зміцнення регіональних зв'язків стане міцним фундаментом для відновлення та розвитку наших громад.

Щиро дякую Асоціації громад Австрії та пану Преслю за теплий прийом і готовність до співпраці. Разом ми зможемо досягти значних результатів.

Коментарі :


Додати коментар

 

 

 

Погода

ПОДІЇ

Оголошення

Архів новин

Влада

Чи влаштовує вас влада в Україні?


Влаштовує
Не влаштовує
Мені однаково


Голосувати/результат